10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Ne paşte mizeria

Fondurile alocate pentru administrarea Craiovei au scăzut drastic, în ciuda încercărilor primăriei de a lua bani de la alte capitole bugetare.

Pentru curăţenia Craiovei se va aloca în următoarele două-trei luni mai puţin de jumătate din cât s-a cheltuit până acum pentru salubrizare. Practic, volumul de activitate va scădea mai mult de jumătate, fiindcă facturile în următoarea perioadă a anului ar fi crescut oricum semnificativ din cauza majorărilor pe care Serviciul Public de Salubritate Craiova este forţat să le opereze.
„Bugetul a fost rectificat de aşa manieră încât să putem asigura, cel puţin până la următoarea rectificare (septembrie-octombrie – n.r.), circa şase miliarde (lei vechi – n.r.) pe lună. Până acum se lucra cam de 14 miliarde pe lună, iar următoarele facturi ar fi venit cam la 20 de miliarde pe lună. S-au tăiat fonduri de pe unde s-a putut. De exemplu, de la Imagine s-a tăiat tot“, a declarat ieri viceprimarul Mărinică Dincă. Potrivit directorului Serviciului Public de Salubritate Craiova, Sorin Ciobanu, suma ar cam ajunge pentru acoperirea a 50% din activitatea de salubrizare curentă a oraşului. Măturătorii de pe străzi vor fi oricum o raritate, fiindcă cei mai mulţi dintre ei urmează să fie daţi afară, iar pentru spălarea străzilor fondurile au fost deja mult diminuate.

Nu se mai sădesc pomi

Şi pentru intervenţiile Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ alocaţia lunară va scădea. Întreţinerea spaţiilor verzi va avea cel mai mult de suferit, la acest capitol regia nemaiavând nici măcar oameni. Directorul Ion Petre spune că efectele vor fi vizibile în următoarele două-trei luni, dar şi mai vizibile din toamnă. „Problemele cele mai mari vor fi când vor începe plantările. Oricum, arbori nu se vor mai sădi în acest an. Dacă mai ajung bani pentru ceva flori pentru centru, bine“, a spus directorul Ion Petre. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII