10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalControl la Buletine

Control la Buletine

O echipă a Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj a început un control la serviciul omonim din Craiova, în urma articolului publicat ieri de Gazeta de Sud. Echipa de control urmează să verifice de ce sunt cozi atât de mari la Buletine şi din ce cauză funcţionarii nu fac faţă afluenţei de clienţi.

Articolul publicat ieri în Gazeta de Sud, în care era descris calvarul obţinerii sau schimbării unei cărţi de identitate şi cozile pe care trebuie să le suporte orice craiovean la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Craiova, nu a rămas fără urmări. Comisarul-şef Marin Stănică, şeful Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a dispus ieri-dimineaţă efectuarea unui control la instituţia omonimă din Craiova.
„Am dispus efectuarea unor verificări pe perioada a două zile – joia, când este zi de ridicare a cărţilor de identitate, şi vinerea, când se depun actele. Interesul nostru este să depistăm problemele ivite în activitatea instituţiei din Craiova şi să căutăm soluţii pentru a le remedia. Vom evalua toate chestiunile semnalate în articol, inclusiv durata foarte mare de aşteptare la coadă, dar şi oportunitatea acelui sistem de bonuri de ordine“, a declarat comisarul-şef Marin Stănică.
Şeful Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj s-a arătat mirat de faptul că cetăţenii nu au sesizat până acum nici o neregulă.
„Ne surprinde faptul că persoanele care s-au adresat Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Craiova nu au sesizat în nici un fel, nici măcar sub anonimat, prin intermediul Condicii de Sugestii şi Reclamaţii, problemele pe care le-au întâmpinat. O asemenea atitudine aş putea s-o cataloghez cel puţin lipsă de curaj“, a mai spus Marin Stănică.

Bişniţarii, trimişi la plimbare

Poliţia Comunitară a anunţat ieri, prin vocea şefului acestei instituţii, că a „făcut curăţenie“ în ograda Buletinelor de la Craiova.
„Persoanele care se ocupau de comercializarea bonurilor de ordine au fost identificate şi îndepărtate din curtea instituţiei, luându-se faţă de ele măsurile prevăzute de lege. Atât curtea, cât şi incinta clădirii vor fi monitorizate strict“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Comunitare Craiova.
Directoarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Craiova, Camelia Antoaneta Nicola, a precizat că instituţia pe care o conduce lucrează la capacitate maximă pentru a face faţă cererilor de cărţi de identitate: „Funcţionăm cu câte trei ghişee, uneori chiar cu toate cele cinci, pentru a face faţă cererilor. Nu cred însă că au existat cazuri de persoane care să nu fi fost rezolvate în aceeaşi zi şi să fie nevoite să stea din nou la coadă în ziua următoare. Poate să fie vorba despre oameni care au luat bon de ordine, dar nu s-au mai prezentat când le-a venit rândul“.
Reprezentanţii Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj urmează să facă publice săptămâna viitoare rezultatele controlului efectuat zilele acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII