21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBebeluş mort la naştere

Bebeluş mort la naştere

Un copil care s-a născut prin cezariană a murit duminică seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina. Rudele mamei spun că micuţul era perfect sănătos, dar că medicul ginecolog, Ion Eremia, nu ar fi intervenit corect. Familia gravidei îl acuză pe acesta de malpraxis.

Mama nou-născutului, Lăcrămioara Mihai, de 29 de ani, din oraşul Potcoava, a ajuns la spital vineri.
Rudele femeii au însoţit-o şi au aşteptat timp de trei zile în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă  Slatina pentru ca Lăcrămioara să aducă pe lume copilul.
Femeia a fost consultată de mai mulţi medici. Duminică seară, şeful Secţiei Obstetrică Ginecologie 1, medicul Eremia, a decis că pacienta trebuie supusă unei operaţii de cezariană.

Acuzele familiei – 2.000 de euro pentru cezariană

Tatăl copilului susţine că bebeluşul era perfect sănătos şi că soţia sa a mers în mod regulat la controale şi a făcut chiar ecografii, dar că medicii de la spital nu au acţionat corect. „Soţia mea avea dureri de trei zile. Doctorul nu s-a ocupat de ea. Ne-au omorât copilul. Când am venit cu ea la spital mi-a zis că nu naşte acum şi să aşteptăm. Ea avea dureri de mai mult timp. Trebuia să îi dau 2.000 de euro. Mi-a zis că mă rezolvă, dar să facem cum a zis el. I-am dat 1.000 de lei avans, că am zis să îi fac pe plac, urmând ca restul să îi dau până la final. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Copilul era perfect sănătos. Am fost de cinci ori cu ea la ecograf şi medicii ne spuneau că bebeluşul este bine. Acum… nu ştiu ce s-a întâmplat. Doctorul a zis că băiatul a făcut ceva, un infarct. Dar el nu a supravegheat-o pe soţia mea. A fost mai mult timp plecat. A lipsit cam şase ore din spital. Spusese că pleacă să mănânce ceva… A venit şi ne-a omorât“, acuza Cătălin Mihai, soţul femeii gravide.
Şi soacra Lăcrămioarei susţine că nepoţelul pe care îl aştepta era perfect sănătos şi nu înţelege cum a avut loc tragedia. „Îmi vreau nepotul înapoi! A fost perfect sănătos, iar nora mea nu a avut nici o problemă cu sarcina. Medicii au omorât copilul!“, spunea Silvia Mihai, soacra tinerei care a născut.

Copilul s-a născut fără tonus şi fără respiraţie

Peste 30 de rude ale femeii care a născut duminică seară s-au strâns în curtea spitalului pentru a-i cere o explicaţie medicului care îi asigurase că se va îngriji atent de gravidă în schimbul sumei de 2.000 de euro. Medicul acuzat neagă tot.
„Familia poate să spună că le-am cerut şi 5.000 de euro. Eu mi-am făcut datoria şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă. Copilul s-a născut fără respiraţie“, a declarat Eremia.
Conducerea spitalului a demarat o anchetă. „Pe 25 iulie, la ora 13.25, gravida a fost transferată la sala de naşteri. La ora 16.30, medicul de gardă, doctorul Mândroc, a consultat gravida… la 17.20, doctorul Mândroc constată lipsa de progresie a travaliului şi anunţă şeful de secţie. La ora 17.40 soseşte doctorul Eremia, pacienta este diagnosticată cu suferinţă fetală acută. Se decide cezariană de urgenţă. La ora 18.15 se extrage prin cezariană un făt de sex bărbătesc, de 3,8 kilograme, scor Apgar 1, fără tonus, fără respiraţie şi slabe bătăi cardiace. Se trece imediat la manevre de resuscitare timp de 30 de minute. Nu se obţine răspuns. La ora 19.00, directorul medical (dr. Romeo Stănculescu – n.r.) începe să verifice cazul, după care anunţă directorul executiv al DSP Olt. La ora 19.30, managerul spitalului şi directorul medical au declanşat ancheta“, a declarat medicul Stănculescu.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU