24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuplinitori de nota 1

Suplinitori de nota 1

Zeci de suplinitori din judeţul Dolj care au predat la catedră, unii chiar câte 10 – 15 ani, n-au fost în stare să ia nici măcar nota cinci la examenul de titularizare.

Recent încheiatul examen de titularizare în învăţământul preuniversitar a relevat o pregătire deficitară a candidaţilor din judeţul Dolj. Mai grav este însă faptul că au luat note foarte mici şi persoane cu vechime în învăţământ, care au mai predat ca suplinitori şi chiar au obţinut grade didactice. Toţi aceşti suplinitori cu note de corigenţă pot fi aflaţi de orice persoană care consultă rezultatele examenului de titularizare pe site-ul Ministerului Educaţiei.

La Chimie, doi suplinitori cu nota minimă

Proba pentru titularizare la Chimie pare să fi pus probleme serioase suplinitorilor, din moment ce mulţi dintre ei au luat note sub 5, astfel încât nu mai pot obţine nici măcar o suplinire de la toamnă. Spre exemplu, Elena Daniela Diaconu din Bârca – definitivat şi patru ani vechime – a luat numai 3,60, iar băileşteanca Iancu Adriana Florentina, şi ea tot cu definitivat, dar cu cinci ani de experienţă la catedră, a obţinut numai 3,50. O experienţă asemănătoare – definitivat şi cinci ani vechime ca suplinitoare – a avut şi craioveanca Marina Ghinea, care a obţinut la titularizare doar 3,10. Aceeaşi notă a obţinut-o şi o suplinitoare cu doar doi ani vechime, craioveanca Stan Geanina Iuliana, în timp ce concitadina ei Jidovin Monica, tot cu doi ani de suplinire la activ, a luat nota 3,00.
Oana Mihaela Golaşu, din Craiova, care a trecut şi ea un an pe la catedră, ca suplinitoare, a obţinut doar 2,40.
Marinescu Florentina Marinela, din Melineşti, suplinitor, 2 ani, a luat 1,60, în timp ce Nigriny Cecilia Maria, din Craiova, suplinitor, 2 ani, a obţinut 1,30.
Salău Elena Irina, din Dăbuleni, care are un an la catedră ca suplinitor, a obţinut nota minimă 1,00. Aceeaşi notă 1,00 a obţinut şi Stănică Ionela Cătălina, din Goieşti, care a lucrat, de asemenea, un an ca suplinitoare.

Dascăli cu definitivat şi 1 la titularizare

Şi la Comerţ, cele mai mici note la titularizare le-au obţinut tot doi suplinitori. Enache Nicolae Claudiu din Băileşti a luat 1,60, iar Popa Cristina din Craiova a primit 2,30.
Pentru o catedră de Cultură Civică a candidat şi jurista Cojocaru Sabina Ştefania, din Amărăştii de Jos. Deşi are cinci ani vechime ca suplinitoare, a luat doar 4,30 la titularizare.
Şi la materia Educaţie fizică şi sport au existat destui suplinitori care au luat note foarte mici la titularizare. Printre ei, Tache Rafael, din Amărăştii de Jos, cu doi ani în învăţământ, a obţinut doar 2,95. Aceeaşi vechime în învăţământ ca suplinitori o au craioveanul Lupancea Marian Cosmin – care a luat la titularizare numai 2,70 – şi Ştefan Adela Gabriela – care „a reuşit“ să ia doar nota 2,45. Mai puţin decât ei – doar 2,10 – a primit Stoica Liana Tatiana, din Băileşti, care are inclusiv definitivatul în învăţământ. Din Dăbuleni este Prodan Cătălin, cu doi ani de suplinire la activ, care a primit la titularizare doar 1,70, iar 1,45 a primit Matei Marius Ionuţ, din Craiova, şi el tot suplinitor.
Alt suplinitor cu definitivat şi şase ani vechime în învăţământ – este vorba despre Petre Ion din Craiova – s-a „remarcat“ la materia Educaţie muzicală, unde a obţinut la titularizare doar 2,90.
Şi la disciplina Electrome-canică au fost suplinitori cu note mici la titularizare. Manda Mariana, din Craiova, dascăl cu definitivat, a obţinut 3,95, iar Mădălina Levcenco, doar 1,90.
Un astfel de caz a fost şi la Filosofie, unde suplinitorul băileştean Giurgea Venus a primit doar 3,30 la titularizare.

Singurii picaţi erau suplinitori

La Fizică s-au remarcat prin notele mici de la titularizare alţi suplinitori insuficient pregătiţi. Stoica Daniel, din Craiova, suplinitor cu gradul didactic 2 şi 11 ani vechime în învăţământ, a primit pe lucrare doar 3,85. Bărbuceanu Alina, din Pleniţa, cu definitivat şi şase ani în învăţământ, a luat doar 3,25. Tot de atât a făcut la titularizare şi Ciochiu Sorin, din Caraula, suplinitor cu definitivat şi 11 ani la catedră. Doar doi ani de experienţă la catedră are însă Matei Vanea, din Mioveni-Argeş, care a primit numai 2,30 la titularizare, tot la Fizică.
La Geografie, craioveanca Stîngă Oana Cristina, şi ea având la activ o experienţă de suplinitor, a primit la titularizare doar 1,95. Tot din Craiova este şi Florescu Daniel Ionuţ, dascăl cu definitivat şi cinci ani vechime, care a obţinut nota 3,00. La rândul lor, foşti suplinitori, George Corina Ştefania din Calafat a primit 3,70, iar Segărceanu Ileana din Poiana Mare a luat doar 3,55 la acelaşi examen de titularizare la Geografie. Ceva mai mult – 3,75 – a obţinut Butescu Lucreţia, din Craiova, suplinitoare cu definitivat.
Situaţia este asemănătoare şi la Industrie alimentară, disciplină la care unicii candidaţi la titularizare – ambii foşti suplinitori – au luat note sub 5. Pascariu Gheorghe din Craiova a luat 2,90, iar Ghiţuleasa Ionela din Amărăştii de Jos – doar 1,90. Tot la disciplina Industrie alimentară, dar pentru un post de maistru-instructor, a candidat Vasile Petre, din Craiova, care, în ciuda gradului 2 didactic şi a celor 13 ani de vechime în învăţământ, a luat 4,35 la titularizare.
La Limba şi literatura engleză au existat, de asemenea, suplinitori slab pregătiţi pentru examenul de titularizare. Neta Rodica Laura din Băileşti, suplinitor cu definitivat şi 11 ani de vechime, a luat doar 3,95, Vasile Cornel din Craiova a obţinut 3,45, iar Olteanu Claudiu – 3,40. 3,00 a primit craioveanca Blîndu Simona, suplinitor cu nouă ani vechime şi definitivat, tot 3,00 a luat concitadina ei Călina Gabriela, iar Trăistaru Liliana Mariana, din Calafat, şi ea tot fostă suplinitoare, a primit numai 1,60 la acelaşi examen de titularizare, pe Limba engleză.

Cu 15 ani vechime şi definitivat, dar numai 2,80 la titularizare

Nici candidaţii de la Limba şi literatura franceză n-au fost mai breji. Suplinitoarea Ţurlea Mihaela din Craiova a luat la titularizare 3,80, concitadina ei, Lazăr Geanina, a primit 3,75, exact cât Mihai Suzanelore, altă suplinitoare, dar cu definitivat şi patru ani vechime în învăţământ.
Mulţi candidaţi la titularizare care au picat cu note mici, în ciuda faptului că aveau ceva experienţă la catedră s-au înregistrat şi la Limba şi literatura română. Spre exemplu, suplinitoarea Negoescu Florentina din Craiova a luat doar 3,50, concitadina ei Bădoiu Iulia a primit 3,30, Magdalena Gabriela, tot din Craiova, cu şapte ani vechime la activ, a luat numai 2,80, exact cât o altă suplinitoare – Ştefîrcă Nicoleta din Pleniţa. Ozunu Cezara din Craiova a primit 2,65, iar Popa Nicoleta din Poiana Mare a primit 2,60.
Cazuri de note foarte mici pentru dascăli cu experienţă s-au înregistrat şi la disciplina Limba română – Institutori. Marinescu Luminiţa din Răcarii de Sus (Filiaşi), cu 15 ani vechime şi definitivat la activ, a obţinut la titularizare doar 2,80, iar Păunoiu Gabriela din Teslui, cu 11 ani vechime şi definitivat, a primit doar 2,40.
În rândul suplinitorilor care au dorit să se titularizeze la matematică au fost, iarăşi, note foarte mici. Extrema îi aparţine Luminiţei Popa din Daneţi, care a primit 2,95 la titularizare.
La disciplina Poştă – maiştri instructori, altă suplinitoare – Osman Magdalena din Craiova – a „reuşit“ să ia 1,65 la titularizare.
La fel de „mari“ au fost notele obţinute de suplinitori şi la titularizarea pe disciplina Psihopedagogie specială. Cărăşel Nicoliţa din Segarcea, dascăl cu gradul 2 didactic şi opt ani vechime în învăţământ, a primit doar 3,70, craioveanul Benghea Claudiu – suplinitor cu 13 ani vechime şi definitivat în învăţământ – a luat doar 3,40, iar concitadina lui Bănescu Renata – tot cu definitivat, plus zece ani vechime – a obţinut doar 3,25.

O nouă şansă, doar cu pile

Cine se aştepta la note exemplare de la absolvenţii de teologie trebuie să ştie că există şi excepţii. Cea mai mică notă din concurs la disciplina Religie Ortodoxă a fost primită de o suplinitoare cu opt ani vechime în învăţământ şi definitivat la activ – Ştefan Ramona din Dăbuleni – care a luat fix 3,65 la titularizare.
Şi la disciplina Terapia educaţională complexă şi integrată, cea mai proastă notă a fost obţinută tot de o suplinitoare. Este vorba despre Boulean Iuliana, din Călăraşi, dascăl cu trei ani vechime şi definitivat în învăţământ.
Dezastrul a fost la fel de mare pentru cei care doreau să se titularizeze ca maiştri instructori în transporturi. Liviu Găină, din Craiova, suplinitor cu 11 ani vechime şi definitivat, a reuşit doar o notă de 3,95 la titularizare, iar Mîrtan Eugen, cu definitivat şi şase ani în învăţământ, a primit doar 3,85. Ceva mai puţin – doar 3,60 – a luat concitadinul lor Becheru Daniel, dascăl cu gradul 1 didactic şi nouă ani vechime. Iar cea mai scăzută notă la această disciplină – 2,65 – a fost obţinută tot de un suplinitor. Este vorba despre Mitrancă Ion din Segarcea, cu nouă ani vechime şi definitivat la activ.
Teoretic, acei candidaţi care au primit note sub 5 la concursul de titularizare nu mai pot profesa ca suplinitori. Cu o pilă la vreun director şi ceva noroc să apară pe sub mână vreo catedră, şi-ar putea însă găsi vreo suplinire după 15 septembrie. Pe această cale, astfel de suplinitori slab pregătiţi profesional vor ajunge din nou la catedră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII