24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 30 de zile de arest pentru carderii lui Tiugan

Încă 30 de zile de arest pentru carderii lui Tiugan

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au obţinut, miercuri, la Tribunalul Dolj, prelungirea duratei arestării preventive în cazul grupului de carderi arestat la începutul lunii iunie, alături de Dragoş Tiugan, fiul medicului Alexandru Tiugan. Inculpaţii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, care s-a judecat vineri, însă judecătorii l-au respins.
Reamintim că grupul de carderi din care, potrivit anchetatorilor craioveni, făcea parte şi Dragoş Tiugan, a fost destructurat în dimineaţa zilei de 27 mai. Atunci au fost ridicaţi de poliţiştii BCCO Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal mai multe persoane care se ocupau cu fraude cu cărţi de credit, atât în ţara noastră, cât şi în străinătate. După audieri, procurorii au cerut, iar Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a opt dintre inculpaţi – Ion Vrancea, Mihai Neacşu, Leonard Vasile, Marian Badea, Andrei Cercelaru, Cătălin Dima, Horia Hangu şi Narcis Cîţă. Tiugan a fost arestat câteva zile mai târziu, la recurs, de Curtea de Apel Craiova.
Miercuri, Tribunalul Dolj, instanţă care a admis până acum două cereri de eliberare sub control judiciar formulate Dragoş Tiugan, a admis propunerea procurorilor de prelungire a duratei arestării preventive pentru 30 de zile. Inculpaţii au făcut recurs, care s-a judecat vineri la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a admis recursurile procurorilor în cazul celor două cereri de eliberare ale lui Tiugan admise de Tribunal. Judecătorii au respins recursul inculpaţilor, aceştia urmând să mai stea în arest până pe 23 august, aşa cum a hotărât pe 21 Tribunalul Dolj.
 Tiugan şi ceilalţi carderi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a unor date informatice, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, dar şi falsificarea unor instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII