16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalele craiovene, descentralizate pe hârtie

Spitalele craiovene, descentralizate pe hârtie

Situaţiile Ministerului Sănătăţii se bat cap în cap cu cele ale Direcţiei de Sănătate Publică Dolj atunci când vine vorba de preluarea spitalelor de către autorităţile locale. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii din 15 iulie, în judeţul Dolj nu mai există spitale din cele planificate pentru descentralizare care să nu fi fost preluate până acum de primării.
„Toate unităţile din Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Bucureşti au fost preluate de către primării sau consiliile judeţene, după caz“, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj susţine însă altceva. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, dr. Ştefan Popescu, toate spitalele au trecut în subordinea autorităţilor locale, cu excepţia spitalelor care urmează să fie preluate de Primăria Craiova: Spitalul Municipal „Filantropia“, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ şi Spitalul de Neuropsihiatrie, pentru preluarea cărora nu a fost emisă încă o hotărâre de consiliu local.
„S-a finalizat inventarierea şi s-au semnat anexele la protocol. Mai rămâne ca municipalitatea să dea o hotărâre de consiliu local prin care să preia spitalele. Probabil se va întâmpla în zilele următoare“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
În privinţa datoriilor spitalelor, acestea ar putea să fie plătite de Ministerul Sănătăţii, potrivit ministrului Attila Cseke, abia la rectificarea bugetară preconizată în luna august, adică după predarea spitalelor către autorităţile locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU