Acasă Local Dolj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Românii renunţă la vacanţă
Numărul românilor care nu îşi permit să meargă în vacanţă anul acesta este dublu faţă de cel înregistrat în 2009, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare MyJob.
Potrivit sondajului, 49% dintre angajaţi declară că nu au bani de călătorii şi vor sta acasă în concediu, iar alţi 13% spun că nu îşi permit să-şi ia concediu. Numărul românilor care renunţă la vacanţă în 2010 este dublu faţă de anul trecut, când 24,13% dintre cei chestionaţi declarau că nu pleacă deloc în concediu în sezonul estival.
Un sfert dintre angajaţii români preferă turismul autohton – 7,7% afirmă că merg la ţară pentru că este mai ieftin, în timp ce 17% pleacă anul acesta pe litoralul românesc sau la munte. Datele mai arată că doar 12% dintre români aleg o destinaţie în străinătate pentru concediul de anul acesta.
Sondajul a fost realizat on line, la nivel naţional, în perioada 21 – 30 iunie, pe un eşantion de 3.000 de respondenţi.

NewsIn

Concursul de suplinire, la începutul lunii august
Absolvenţii de facultate care vor să lucreze în învăţământ, dar care nu vor obţine note de trecere la examenul de titularizare programat pentru 14 iulie, se pot înscrie pentru concursul de suplinire. Depunerea şi înregistrarea dosarelor pentru detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere nesoluţionată, pentru detaşare la cerere prin concurs specific şi pentru suplinire de către candidaţii care nu s-au înscris în perioada 14-25 iunie 2010, precum şi de către candidaţii care solicită suplinire în baza rezultatelor obţinute la concursul din iulie 2009 şi/sau iunie-iulie 2008 se poate face în perioada 3-4 august 2010. Pe 5 august este programată organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale în profilul postului, iar pe 6 august, organizarea la nivel judeţean a concursului de suplinire.
Peste 2.000 de candidaţi s-au înscris în cele trei centre de examen din judeţul Dolj pentru susţinerea examenului de titularizare. La concursul de titularizare, detaşare sau suplinire sunt scoase 995 de poziţii, norme sau fracţiuni de norme. Concursul va avea loc la nivel naţional pe 14 iulie. Concurenţa va fi însă acerbă, având în vedere că Inspectoratul Şcolar Şcolar Judeţean Dolj a scos doar 76 de posturi titularizabile.

Click News
Exit mobile version