12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMecanicul de locomotivă, cercetat pentru nerespectarea protecţiei muncii

Mecanicul de locomotivă, cercetat pentru nerespectarea protecţiei muncii

Accidentul de tren produs joi seară în spatele Combinatului Chimic Doljchim şi soldat cu un mort şi doi răniţi constituie un accident de muncă mortal. Aceasta este concluzia la care au ajuns deocamdată autorităţile. De investigaţii se ocupă nu doar poliţiştii, ci şi specialiştii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, informează un comunicat al poliţiei doljene.
„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi nerespectarea prevederilor legale privind protecţia muncii faţă de conducătorul auto şi mecanicul de locomotivă“, se mai arată în comunicatul amintit.
Reamintim că, joi seară, în jurul orei 17.30, pe platforma industrială din spatele Doljchim, Dacia 1310 cu numărul DJ-07-UKS a traversat o cale ferată uzinală a combinatului chimic. Maşina era condusă de Cristian Apostol, de 26 de ani, din Galicea Mare, care era însoţit pe scaunul din dreapta de Marinel Claudiu Meriţeanu, de 32 de ani, din Terpeziţa, iar pe bancheta din spate se afla Ionel Lică, de 35 de ani, din Argetoaia. În timp ce trecea peste linia ferată, maşina a fost lovită în plin de locomotiva unui tren al Doljchim, condusă de mecanicul Aurel Davalciuc, de 56 de ani, din Craiova. Maşina a fost târâtă pe şină, potrivit procurorilor, aproape 80 de metri. În urma impactului, Meriţeanu a decedat pe loc, iar Apostol şi Lică au fost grav răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII