17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaciul Ungureanu, jefuit de două oi

Baciul Ungureanu, jefuit de două oi

Şase hoţi care acţionau pe raza judeţelor Dolj şi Olt au ajuns în spatele gratiilor, în urma unei ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia municipiului Craiova, bazate pe informaţiile oferite de DGIPI.
Pentru prinderea lor şi identificarea bunurilor furate, poliţiştii au efectuat marţi dimineaţă 20 de percheziţii domiciliare în municipiul Craiova şi în comunele Malu Mare, Podari şi Calopăr, sprijiniţi de forţe ale jandarmeriei. În urma descinderilor, au fost ridicate şi conduse la poliţie pentru audieri 37 de persoane, care au fost fotografiate şi amprentate. Totodată, au fost ridicate, în vederea cercetărilor şi stabilirii provenienţei, bunuri în valoare de peste 20.000 de lei (telefoane mobile, scule electrice folosite în construcţii, aparatură electronică).

Arestaţi pentru 29 de zile

În cadrul acestei acţiuni, au fost prinşi autorii mai multor furturi înregistrate până acum în evidenţele poliţiei drept fapte cu autori necunoscuţi. Este vorba despre Mihai Mihai, de 18 ani, Ciandâr Mihai, de 25 de ani, Dragoş Gheorghe, de 28 de ani, Ionuţ Gheorghe, de 18 ani, toţi din comuna Pleniţa, Mirel Mihai, de 27 de ani, din Craiova, şi Zabar Mihai, de 28 de ani, din comuna Valea Mare, judeţul Olt. Cei şase au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru furt şi tâlhărie, iar la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, judecătorii au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.
Magistraţii au reţinut că, pe 11 mai, Mihai Mihai, Ciandâr Mihai, Dragoş Gheorghe şi Mirel Mihai au jefuit un cioban care se afla cu oile la păscut la marginea Craiovei, în zona Lacul Tanchiştilor. După ce l-au bătut şi l-au ameninţat cu moartea, cei patru i-au furat ciobanului Nicu Ungureanu două oi şi un miel. Extinzând cercetările, anchetatorii au stabilit că cei şase au mai săvârşit, în perioada aprilie – iunie 2010, încă patru furturi din societăţi comerciale şi un furt dintr-o locuinţă, sustrăgând deşeuri de materiale reciclabile, aparatură electronică şi scule electrice în valoare de circa 50.000 de lei.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi stabilirii legăturilor infracţionale dintre aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS