21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMitropolitul Olteniei a slujit la Târgu Jiu

Mitropolitul Olteniei a slujit la Târgu Jiu

Înalt Prea Sfinţia Sa Mitropolitul Olteniei, Irineu, a oficiat o slujbă la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Târgu Jiu, locaş de cult situat pe Axa Brâncuşi.

La slujbă au participat zeci de credincioşi, dar şi cetăţeni care poartă numele Petru sau Pavel ori derivate ale acestora. Târgujienii care au venit la biserică s-au rugat pentru sănătatea celor apropiaţi, pentru cei care îşi serbează ziua onomastică sau aniversarea zilei de naştere. Credincioşii au fost încântaţi că au participat la slujba oficiată de însuşi Mitropolitul Olteniei.
„Am venit la slujbă pentru că aşa fac în fiecare an. Tatăl meu se numea Petre şi mereu vin la biserică să aprind o lumânare, să ascult slujba. Azi am avut norocul să-l văd pe mitropolit. Nu l-am mai văzut până acum“, a spus un credincios. Mioara Popa, de 67 de ani, a venit la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ pentru că a aflat de la televizor că slujba este oficiată de mitropolit: „Am venit să îl văd pe mitropolit. Am participat la slujbă şi mi-a plăcut. Venind la biserică mai uit de necazuri“. Înalt Prea Sfinţia Sa Irineu, Mitropolitul Olteniei, a mai venit la Târgu Jiu în repetate rânduri şi a spus despre oraş că „are o puternică încărcătură duhovnicească“.

Mii de gorjeni îşi sărbătoresc onomastica

Mii de gorjeni poartă numele de Petru sau Pavel şi şi-au sărbătorit onomastica. Printre ei s-a numărat şi Petru Scurtu, micul politician din Mătăsari, cel mai tânăr membru al PDL Gorj. Cornelia Scurtu, mama copilului de şase ani, a declarat că şi anul acesta „micul Băse“ a primit urări de bine de la Ionel Manţog şi alţi importanţi membri ai partidului.
„I-am făcut un tort portocaliu, căci este culoarea lui preferată, şi am sărbătorit în familie. Anul trecut am avut o petrecere mai mare, la care am invitat şi mulţi dintre prietenii săi. Pe tort i-am scris urarea lui preferată, «Să trăieşti bine, Pătrule!», i-am cântat şi i-am urat gânduri bune. Am ascultat muzica sa preferată şi am desfăcut împreună cadourile“, a spus mama micului politician.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS