11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuget împărţit la judecată

Buget împărţit la judecată

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti a făcut recurs la decizia magistraţilor Tribunalului Gorj de a respinge ca nefondată contestaţia hotărârii consiliului judeţean prin care a fost repartizat bugetul judeţului.

Procesul privind împărţirea bugetului judeţului Gorj s-a mutat la Curtea de Apel din Craiova. Edilii oraşului Târgu Cărbuneşti au făcut recurs la decizia magistraţilor gorjeni de a respinge acţiunea de anulare a hotărârii consiliului judeţean prin care au fost repartizate fondurile către primării. Conducerea Primăriei Târgu Cărbuneşti a formulat o contestaţie la Tribunalul Gorj în urmă cu mai multe luni, fiind nemulţumită de modul în care a fost împărţit bugetul pe comune. Dacă mai multe comune conduse de edili PSD au primit chiar mai mulţi bani decât solicitaseră, altele au beneficiat de fonduri mult mai puţine. La vremea respectivă, conducerea consiliului judeţean a argumentat modul de repartizare a banilor, plecând de la faptul că au fost selectate localităţile care aveau în derulare proiecte cu finanţare europeană şi nu criteriul politic. Şefia consiliului judeţean este asigurată de pesediştii Ion Călinoiu, preşedinte, şi vicele Vasile Râbu. Al doilea vicepreşedinte al lui Ion Călinoiu este liberalul Radu Angheloiu.
Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, a declarat că imediat ce a fost comunicată decizia Tribunalului Gorj, primăria a făcut recurs şi aşteaptă stabilirea primului termen de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU