21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTiugan - ba eliberat, ba încătuşat

Tiugan – ba eliberat, ba încătuşat

Povestea lui Dragoş Tiugan, care este când arestat, când eliberat de judecători, a devenit deosebit de interesantă. Marţi, tribunalul i-a dat încă 30 de zile de arest, miercuri, aceeaşi instanţă a hotărât punerea lui în libertate, pentru ca ieri Curtea de Apel să dispună tot prelungirea arestării, dar numai pentru 18 zile. Ce se va mai decide astăzi?

Tribunalul Dolj a admis miercuri o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, formulată de Dragoş Tiugan, craioveanul arestat la începutul acestei luni împreună cu alte şapte persoane pentru fraude cu cărţi de credit. Paradoxal, cu o zi înainte, alt complet de judecători de la aceeaşi instanţă a dispus, la cererea procurorilor DIICOT, prelungirea arestului preventiv în cazul lui Tiugan. Acesta nu a părăsit însă arestul, pentru că anchetatorii au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului, care urmează să se judece mâine, la Curtea de Apel Craiova.

 

Azi – eliberat, mâine – din nou încătuşat

 

Grupul de carderi din care făcea parte şi Dragoş Tiugan a fost destructurat în dimineaţa de 27 mai, când ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de procurorii DIICOT, au ridicat din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal mai multe persoane care se ocupau cu fraude cu cărţi de credit atât în ţară, cât şi în străinătate. Ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a opt dintre inculpaţi – Ion Vrancea, Mihai Neacşu, Leonard Vasile, Marian Badea, Andrei Cercelaru, Cătălin Dima, Horia Hangu şi Narcis Cîţă. În cazul lui Dragoş Tiugan şi al lui Doru Stan, instanţa a dispus însă măsura obligării de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile. Atât procurorii, cât şi inculpaţii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, instanţă care a dispus arestarea preventivă şi a inculpatului Dragoş Tiugan.

Marţi, 22 iunie, la Tribunalul Dolj s-a judecat solicitarea anchetatorilor de prelungire a arestării preventive faţă de toţi inculpaţii, iar judecătorii au dispus prelungirea mandatelor de arestare ale tuturor pentru încă 30 de zile.

Miercuri, 23 iunie, Tiugan a fost adus din nou din arest la tribunal, instanţă care a judecat de această dată cererea sa de eliberare sub control judiciar. Deşi cu o zi înainte aceeaşi instanţă dispusese prelungirea mandatului de arestare, a doua zi, judecătorii au avut altă părere şi au admis cererea formulată de inculpat. Hotărârea Tribunalului a fost însă atacată cu recurs, care urmează să se judece azi, la Curtea de Apel Craiova.

Între timp, ieri, pe 24 iunie, Curtea de Apel Craiova a judecat recursul formulat de inculpaţi în dosarul prelungirii arestării preventive. Curtea a decis ca toţi inculpaţii din acest dosar să rămână în arest, însă pe perioade diferite – de la 18 zile pentru Tiugan la 30 de zile pentru Cercelaru -, în aşa fel încât perioada arestării să expire la toţi pe aceeaşi dată, adică pe 24 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII