10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru pentru copiii străzii, inaugurat la Severin

Centru pentru copiii străzii, inaugurat la Severin

 Direcţia pentru Protecţia Copilului împreună cu Consiliul Judeţean Mehedinţi au inaugurat miercuri un centru de zi şi de noapte pentru copiii străzii. Obiectivul a fost realizat din fonduri europene nerambursabile. Centrul le stă la dispoziţie copiilor care nu au un acoperiş deasupra capului şi celor cărora nu are cine să le asigure o masă pe zi. Acesta este dotat cu 16 paturi, grupuri sanitare, sală de mese, un cabinet psihologic şi unul medical. În centru se vor face şi ore de educaţie. Întreaga investiţie se ridică la 200.000 de lei şi face parte din programul celor 11 astfel de centre construite în ţară pentru copiii străzii.
La inaugurare a fost prezent şi secretarul de stat Bogdan Adrian Panait, de la Oficiul Român pentru Adopţii, cel care le-a sugerat celor de la administraţia judeţului Mehedinţi să aibă în vedere realizarea acestui centru.
„Sunt foarte bucuros că putem să-i ajutăm pe aceşti copii pe care îi vedem de cele mai multe ori la semafoare. Din păcate, ei nu au puterea să decidă ce pot face cu viaţa lor, pentru că nu s-au născut într-o familie responsabilă, care să le asigure un viitor“, a declarat Panait.
Centrul se adresează doar copiilor sub 18 ani.
„De cele mai multe ori, aceşti copii sunt trimişi la cerşit chiar de părinţii lor. Noi vrem să îi aducem aici, unde au un pat curat, mâncare, un cabinet medical şi o sală unde un cadru didactic îi învaţă să citească“, a declarat Georgeta Aprotosoaie, directoare la Protecţia Copilului Mehedinţi.
Centrul este deschis nonstop pentru copiii străzii şi personalul de aici este pregătit să se ocupe de ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII