10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArest prelungit pentru Samir şi carderii lui

Arest prelungit pentru Samir şi carderii lui

Tribunalul Dolj a prelungit miercuri durata arestului preventiv pentru Samir Sprînceană şi partenerii săi de „afaceri", care vor sta încă 30 de zile în arest. Samir şi ceilalţi cinci membri ai grupului de carderi mai au o şansă să părăsească arestul, pentru că hotărârea judecătorilor poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că Samir Sprînceană şi alte cinci persoane, Ovidiu Doran, Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Gigi Toma şi Liviu Sfetcovici, au fost reţinuţi la începutul lunii iunie de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, clonare de carduri şi retrageri frauduloase de la bancomate. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că grupul era coordonat de Samir Sprînceană şi se ocupa cu montarea pe bancomate din Germania, Franţa şi Italia de aparatură pentru copierea datelor cardurilor (skimmere). Odată obţinute datele cardurilor, erau clonate cardurile originale şi se scoteau bani din bancomate. Potrivit procurorilor DIICOT, banii obţinuţi din retrageri frauduloase erau aduşi de membrii grupării în ţară, unde îşi cumpărau case şi maşini de lux.

Pe 10 iunie, după zece zile de arest preventiv în calitate de învinuiţi, judecătorii au emis pe numele lui Sprînceană, Doran, Niţulescu şi Bălan mandate de arestare preventivă pentru încă 20 de zile. În aceeaşi zi, Tribunalul Dolj a admis propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT şi pentru Toma şi Sfetcovici, alţi doi membri ai grupului de carderi, primul fiind arestat pentru 20 de zile, iar al doilea – pentru 29 de zile. Miercuri, procurorii au cerut Tribunalului Dolj prelungirea duratei arestării preventive în cazul celor şase inculpaţi, iar instanţa a dispus prelungirea mandatelor cu 30 de zile. Samir şi restul grupului mai au o şansă să fie cercetaţi în stare de libertate, pentru că hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII