7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGruev, cercetat pentru trafic cu maşini de lux

Gruev, cercetat pentru trafic cu maşini de lux

http:http://www.youtube.com/watch?v=5VWDt28BJ8k
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au efectuat marţi 12 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman, de unde au ridicat nouă persoane, printre care şi pe craioveanul Vladimir Gruev, într-un caz de trafic internaţional de autovehicule de lux.
Potrivit unui comunicat emis de IGPR, marţi, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au reuşit să destructureze o grupare ce trafica autoturisme de lux. Din investigaţiile poliţiştilor s-a stabilit că membrii grupării, începând cu 2008 şi până în prezent, au închiriat autoturisme de lux din Austria, Italia, Germania, Spania şi Slovenia, pe care le-au adus în România. Odată ajunse în ţară, maşinilor le erau modificate elementele de identificare, dar şi documentele de proprietate şi provenienţă, după care erau înmatriculate pentru prima oară pe numele unor firme care nu mai aveau activitate sau pe numele unor persoane ale căror acte fuseseră declarate pierdute. Abia după aceea maşinile erau vândute cu sume apropiate de preţul pieţei unor persoane care habar nu aveau că maşinile erau furate. Marţi, poliţiştii au organizat o acţiune la nivel naţional, fiind efectuate 12 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman, fiind ridicate mai multe documente, înscrisuri şi unităţi de calculator. Au fost conduşi la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR nouă membri ai grupării infracţionale, printre care şi Vladimir Gruev, de 34 de ani, din Craiova. Gruev şi „Caiac“ au fost administratorii SC MIVAVAMI SRL, firmă implicată în 2003 în restituirile ilegale de TVA primite de omul de afaceri Constantin Dîlgoci.
Potrivit reprezentanţilor IGPR, faţă de cele nouă persoane s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals, tăinuire şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
În urma acţiunii de marţi, poliţiştii au identificat şi ridicat 19 autoturisme de lux.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII