8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSocietatea de Ştiinţe Matematice a premiat elitele

Societatea de Ştiinţe Matematice a premiat elitele

Societatea de Ştiinţe Matematice din România – filiala Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au premiat ieri elevii şi profesorii care au obţinut rezultate deosebite la matematică în anul şcolar 2009-2010. Anul acesta a fost decretat anul matematicii în şcoala românească.
„Învăţământul superior nu poate exista fără rezultatele deosebite obţinute de dascălii şi elevii din învăţământul preuniversitar doljean. Această acţiune este generată şi de faptul că în acest an se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Ştiinţe Matematice şi 115 ani de la înfiinţarea revistei Gazeta Matematică, care a stat la baza formării a tot atâtea generaţii de matematicieni. Din 1979 organizăm Concursul «Gh. Ţiţeica», de matematică pe echipe, şi Sesiunea metodico-ştiinţifică asociată acestui concurs. Din 1981 se organizează faza finală a olimpiadei naţionale de matematică“, a precizat Dumitru Buşneag, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice – filiala Craiova.
Din anul 2006 a fost instituită Diploma de Excelenţă ca o recunoaştere a celor care de-a lungul întregii cariere au constituit un model pentru comunitatea matematică. Printre primii laureaţi se numără şi profesoara Liliana Niculescu de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
Zeci de dascăli doljeni – învăţători sau profesori de matematică, dar şi elevii acestora (din clasele III-XII – n.r.) – care s-au remarcat la concursurile şcolare sau olimpiade, au primit ieri diplome şi premii în bani. Dintre câştigători am putea aminti pe Iuliana Coravu – profesoară de matematică la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, pentru întreaga sa activitate şi pentru rezultatele deosebite obţinute cu elevii săi, profesorul Cristian Schneider, profesoara Monica Stanca, profesorul Ion Rotaru etc., dar şi elevul Victor Pădureanu – olimpic naţional din clasa a VII-a, care acum încheie clasa a XII-a cu premii la naţională şi cu cinci medalii internaţionale. Pe lângă aceştia, au mai fost premiaţi profesori de matematică de la CN „Fraţii Buzeşti“, Filiaşi, de la Şcolile nr. 2, nr. 12, nr. 23 etc. Au mai primit diplome dascălii şi elevii care au publicat probleme rezolvate în Gazeta Matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII