12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCursuri noi pentru şomeri

Cursuri noi pentru şomeri

Criza a făcut deja mii de victime printre angajaţii doljeni, care în ultimul an au rămas cu miile fără un loc de muncă. Persoanele aflate în această situaţie pot să participe la cursuri gratuite de formare profesională, care-i pot ajuta să se reorienteze profesional.

„În vederea creşterii şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj organizează cursuri de formare profesională în calificări/ocupaţii care au solicitare constantă pe piaţa forţei de muncă sau pentru calificări/ocupaţii unde nu există forţă de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al AJOFM Dolj.
Până la sfârşitul acestei luni vor începe cursuri de comunicare în limba engleză, bucătar, coafor, operator introducere, validare şi prelucrare date, manichiură-pedichiură, barman, ospătar, inspector resurse umane.
„În luna iulie preconizăm că vor începe următoarele cursuri: frizer, agent de pază şi ordine, operator introducere, validare şi prelucrare date, asistent relaţii publice şi comunicare, lucrător în comerţ, respectiv manager proiect“, a adăugat Aurora Tiribeja.

Vâlcenii, cei mai interesaţi de cursuri de reconversie profesională

Conform prognozei publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) Dolj, în luna iulie, urmează să participe la cursuri aproximativ 112 şomeri. Comparativ cu restul judeţelor din regiune, Doljul va fi pe locul al patrulea, după Vâlcea (245 de cursanţi), care este primul la nivel naţional ca număr de cursanţi în luna iulie, Gorj (132), Olt (118), fiind urmat de Mehedinţi (56). La nivel naţional, Doljul este pe locul al optulea ca număr de cursanţi prognozaţi.
Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM, precum şi la examenul de absolvire a acestora. În caz contrar, persoanelor respective le este retrasă indemnizaţia de şomaj. În primele cinci luni ale acestui an, dintre cei peste 35.000 de şomeri au participat la cursuri de formare 776, dintre care 544 de femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII