10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCrima de pe strada Progresului

Crima de pe strada Progresului

Un bărbat de 63 de ani din comuna doljeană Podari a ajuns în spatele gratiilor după ce luni seara şi-a înjunghiat soţia. Tragedia s-a produs din cauza unei altercaţii banale. Femeia i-a reproşat lui că bea prea mult, iar el s-a supărat pe ea că a venit fără bani din Italia.

Floarea Şerban, de 62 de ani, din comuna doljeană Podari, plecase cu vreo şase săptămâni în urmă la muncă, în Italia. Nu mersese la fiica ei, care era de ceva vreme acolo, ci se lăsase dusă de o consăteancă, să îngrijească un bătrân. Se pare, însă, că mare parte din banii pentru activitatea prestată fuseseră luaţi de cea care îi găsise locul de muncă, aşa că, luni seară, femeia s-a întors acasă, după o lună şi jumătate, aproape la fel de săracă precum plecase.

O lovitură de cuţit în inimă

Se întunecase bine când Floarea a ajuns la locuinţa sa de pe strada Progresului din Podari. L-a găsit pe soţul ei, Gheorghe Şerban, de 63 de ani, zugrav de meserie, la un pahar cu un vecin. Femeia s-a enervat că a găsit mizerie, aşa că s-a apucat la ceartă cu soţul, nu înainte de a-l da afară pe partenerul de pahar al acestuia. Nici bărbatul nu s-a lăsat mai prejos, reproşându-i că s-a plimbat prin străinătate în loc să aducă bani acasă.
„Aseară (luni seară – n.r.), pe la zece jumate, mi-a dat telefon şi mi-a zis să trec pe la ei dimineaţă, că nu se mai înţelege cu frate-meu, care a înnebunit de la băutură. I-am spus că o să trec. Cam pe la unşpe am primit iar telefon. Era nepotu-meu, Valentin, care mi-a zis: „«Vino repede, că tata o tăie pe mama!»“. M-am dus imediat şi am găsit-o pe cumnată-mea moartă în casă. O omorâse frate-meu, cu o lovitură de cuţit direct în inimă. Când a dat cu cuţitul, băiatul lor încercase să intervină şi s-a ales şi el cu o tăietură la mână“, a povestit Maria Ivanţu, de 60 de ani, sora criminalului.

„E Satana, dom'le!“

Crima din familia Şerban devenise ieri subiectul zilei pentru vecinii de pe strada Progresului. Majoritatea îl descriau pe Gheorghe Şerban drept un om foarte violent.
„A vrut să mă omoare şi pe mine alaltăieri. A venit şi a dat cu cuţitul în poartă, da' a ieşit gineri-miu la el, că, dac-aş fi fost singură, cine ştie ce păţeam“, povestea o vecină, pe nume Ioana Tudor.
„E Satana, dom'le, e Satana! Eu am 81 de ani, da' n-am mai văzut aşa ceva, să vină cu cuţitul la tine să te taie!“, spunea alt vecin, Gheorghe Mitrică.
Alt vecin, însă, care n-a vrut să-şi divulge identitatea, avea doar vorbe bune despre cel acuzat de crimă: „Era om bun, nu era violent. Altceva s-a întâmplat acolo. Eu îl ştiu bine. Era foarte serviabil, acu' vreo săptămână a dus crucea la un băiat din comună. Nu cred eu c-a omorât-o pe nevastă-sa!“, spunea respectivul vecin – bine abţiguit, deşi era doar ora zece dimineaţa.

Riscă de la 15 la 25 de ani

Crima din Podari este anchetată de poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj. În noaptea de luni spre marţi, Gheorghe Şerban a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat, prin ordonanţă emisă de procuror, iar ieri după-amiază a fost prezentat la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru fapta sa, bărbatul din Podari riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII