10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Craiova, sub ape

http:http://www.youtube.com/watch?v=blouxT-O7Is


Ploaia căzută luni seară în Craiova a produs un adevărat haos pe străzi, atât pe cele din „buricul" oraşului, sub care există canalizare, cât şi pe cele fără canalizare, care se inundă întotdeauna la o ploaie mai puternică.

În centrul municipiului Craiova, canalizarea a cedat în faţa volumului foarte mare de apă care a căzut în timp scurt. Capacele canalelor au sărit, iar străzile au fost acoperite de ape, circulaţia rutieră desfăşurându-se cu dificultate. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au spus că 12 străzi din Craiova au fost inundate. Dacă în zona centrală apa s-a scurs de pe străzi după ce s-a mai domolit ploaia, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în cartierele Brestei, Romaneşti sau Catargiu. Pe străzile Dobrogea, Ipoteşti, Homer, Obedeanu, Brestei şi Fermierului, apa a intrat în
curţile şi casele oamenilor. După ora 20.00, cei care locuiesc pe străzile Brestei, Fermierului şi Obedeanu încercau, cum puteau, să oprească apa să le intre în curte, strecurând printre dinţi „urări de bine" la adresa Primăriei Craiova. Compania de Apă Oltenia a trimis un excavator de mici dimensiuni, cu ajutorul căruia a fost făcut, din nou, un şanţ pe strada Fermierului pentru a se scurge apa. Potrivit ofiţerilor din cadrul ISU Dolj, pompierii încă lucrau ieri cu două motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă şi două autospeciale pentru evacuarea apei din patru gospodării şi patru locuinţe de pe Aleea Homer. De asemenea, pompierii doljeni au intervenit cu două motopompe pe strada Brestei, pentru a scoate apa din subsolul unui cămin al Liceului „Ilie Murgulescu". Ieri, Compania de Apă Oltenia a intervenit cu şapte vidanje pe strada Brestei pentru evacuarea apei din patru gospodării şi o locuinţă. Inundaţii au fost semnalate şi pe strada Oituz din Calafat, dar şi în localităţile doljene Hunia şi Lişteava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII