9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgan nu vrea să fie judecat în Craiova

Drăgan nu vrea să fie judecat în Craiova

Tânărul acuzat că l-a omorât în bătaie pe Pavel Rentea, pentru că acesta traversa strada prea încet împreună cu nepoţica sa, nu vrea să fie judecat de instanţele din Craiova. El a făcut o cerere de strămutare a dosarului în care este judecat pentru loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Tragicul eveniment care i-a avut ca protagonişti pe Gigi Cosmin Drăgan (foto), de 22 de ani, şi pe Pavel Rentea, de 62 de ani, încheiat cu decesul celui din urmă, a avut loc pe 2 aprilie, în Vinerea Mare. Pavel Rentea plecase în acea zi cu nepoţica lui să o aştepte pe mama fetiţei, care venea de la ţară. Ţinând-o cu o mână pe fetiţă şi cu cealaltă bicicleta copilei, Rentea, care avea deja un infarct la activ, a traversat încet cei trei metri de zebră ai unei alei. Se pare că acest lucru l-a scos din sărite pe Gigi Cosmin Drăgan, un tânăr care conducea un BMW înmatriculat în Anglia şi care a oprit să îi dea prioritate. După câteva înjurături, Drăgan a ieşit din maşină şi l-a luat la bătaie pe Pavel, după care s-a întors în autoturism. După bătaia primită, Pavel Rentea şi-a luat nepoţica de mână şi a mers mai departe, către giratoriul de la Consul. Rentea nu a scăpat de agresor, pentru că acesta l-a ajuns din urmă şi i-a mai tras câţiva pumni care l-au pus la pământ.
Drăgan s-a urcat în maşină şi a plecat, după care Pavel Rentea s-a ridicat de jos, a mai făcut câţiva paşi până la un soclu de beton aflat în zona sensului giratoriu, s-a aşezat, iar apoi şi-a pierdut cunoştinţa. Alertaţi de ţipetele fetiţei, mai mulţi oameni au sărit în ajutorul bărbatului şi au chemat ambulanţa. Inima lui Pavel Rentea n-a rezistat celui de-a doilea infarct suferit, iar în jurul orei 23.00 bărbatul a decedat la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova.

Vrea strămutarea dosarului

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ai cărui procurori l-au reţinut pe Drăgan pe 6 aprilie, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. A doua zi, judecătorii au emis pe numele lui Drăgan un mandat de arestare preventivă. După ce medicii legişti de la IML Craiova au stabilit, în baza unor investigaţii complexe, că al doilea infarct, cel care i-a provocat moartea lui Rentea, a fost cauzat de şocul generat de bătaia primită de la Drăgan, în dosar a fost adăugat un nou cap de acuzare – loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. La sfârşitul lunii mai, procurorii doljeni l-au trimis pe Drăgan în judecată în stare de arest preventiv atât pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, cât şi pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Dosarul, în care s-a constituit parte civilă Florin Rentea, fiul victimei, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe 26 mai. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, la primul termen, cel de pe 14 iunie, inculpatul a depus o cerere de amânare a cauzei, precizând că a depus o cerere de strămutare care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cererea a fost încuviinţată de Tribunalul Dolj, instanţa fixând termen pe 28 iunie, până când Înalta Curte va judeca solicitarea de strămutare a lui Drăgan.

Pedeapsa

Potrivit art. 183 din Codul Penal, fapta de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 15 ani. În plus, Drăgan este recidivist, având la activ o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII