12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolonez arestat pentru contrabandă cu tutun

Polonez arestat pentru contrabandă cu tutun

Cetăţeanul polonez în al cărui tir au fost descoperite săptămâna trecută, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, peste nouă tone de tutun nedeclarat, a fost arestat preventiv pentru contrabandă calificată şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.
Potrivit poliţiştilor de frontieră doljeni, joi, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat un tir condus de cetăţeanul polonez  Adam Jerezyk Kubiak, de 44 de ani, încărcat cu instalaţii sanitare şi accesorii, conform documentelor de însoţire a mărfii. Observând că tirul avea instalaţie frigorifică, deşi transporta calorifere, poliţiştii de frontieră le-au cerut vameşilor să deschidă compartimentul de marfă. În urma controlului au fost descoperite 90 de cutii pline cu 9.420 de kilograme de tutun fin, care nu fuseseră declarate şi nu aveau documente de provenienţă.
Tutunul, estimat la aproximativ 477.000 de lei, a fost confiscat, ca şi tirul cu care era transportat. Cazul a fost preluat de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, polonezul fiind cercetat pentru contrabandă calificată şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. Adam Jerezyk Kubiak a fost prezentat, vineri, la Judecătoria Craiova, unde judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.
Cu o zi înainte să fie depistat Kubiak, alt cetăţean polonez a fost condamnat de Judecătoria Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare pentru aceleaşi infracţiuni. Marek Piotr Kunicki a fost depistat tot la Bechet, pe 15 mai, în timp ce transporta cu un tir aproape 300.000 de pachete de ţigări netimbrate. În plus, instanţa a dispus confiscarea celor 299.690 de pachete de ţigări marca Gold Clasic, dar şi a tirului condus de polonez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII