13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPodul de pe DE 70, în pericol de prăbuşire

Podul de pe DE 70, în pericol de prăbuşire

Drumul European 70, care face legătura între Craiova şi Drobeta Turnu Severin, a fost blocat, în noaptea de joi spre vineri, timp de mai multe ore, la intrarea în localitatea Ciochiuţa din judeţul Mehedinţi. Un pod metalic a cedat sub greutatea tirurilor şi a fost la un pas să pice cu tot cu maşinile aflate în trafic. Din fericire, unul dintre administratorii drumului a sesizat că s-au rupt sudurile de susţinere de la stâlpii metalici.
Poliţia Rutieră a blocat traficul, iar coloanele de maşini s-au întins pe câţiva kilometri de o parte şi de alta a podului. La faţa locului s-au deplasat o echipă de constructori, reprezentanţi de la Drumurile Naţionale, dar şi prefectul judeţului.
„Am observat că au cedat o parte dintre elementele metalice ale podului, care ar fi putut pune în pericol circulaţia şi viaţa participanţilor la trafic“, a declarat Dorin Florescu, directorul sucursalei Drumuri Naţionale Mehedinţi.
După câteva ore de muncă, specialiştii de la Drumuri au sudat o parte din fisură, iar traficul a fost redeschis treptat circulaţiei.
„Situaţia este destul de dificilă la Ciochiuţa. Acest pod metalic este provizoriu, ar fi trebuit să stea câteva luni, nu şase ani, cât a trecut de când a fost pus. Peste 40 de muncitori au lucrat la sudarea podului. Pasarela va fi terminată până la sfârşitul anului“, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.
Reprezentanţii sucursalei mehedinţene a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au reuşit până vineri dimineaţă să sudeze toate elementele de siguranţă, dar şi să toarne un nou covor asfaltic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII