16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă proiecte cu finanţare europeană pentru Gorj

Două proiecte cu finanţare europeană pentru Gorj

Trei contracte cu finanţare europeană, dintre care două din judeţul Gorj, au fost parafate miercuri la Târgu Jiu, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Gorj şi a reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia.
Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia şi Consiliul Judeţean Gorj au semnat la Târgu Jiu două contracte cu finanţare europeană. Al treilea contract a fost semnat cu autorităţile din judeţul vecin Mehedinţi, care au primit fonduri pentru reabilitarea Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Cujmir. În ceea ce priveşte judeţul Gorj, primul proiect al  Consiliului Judeţean se numeşte „Extindere capacitate prin amenajare şi modernizare etaj III la complexul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi – Bâlteni“, în valoare totală de 972.931 de lei, din care, valoarea finanţării nerambursabile este de 697.666 de lei. Proiectul îşi propune creşterea calităţii îngrijirii de tip rezidenţial pentru cei peste 130 de beneficiari aflaţi în îngrijire. Pentru asigurarea unei bune funcţionalităţi a acestui centru, în conformitate cu standardele europene vor fi realizate următoarele lucrări: modernizarea grupurilor sanitare, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC pentru uşi, zugrăveli interioare în dormitoare, cabinete, holuri, magazii, casa scării, refacerea pardoselilor, înlocuirea instalaţiilor interioare de încălzire şi realizarea unui lift exterior cu acces la toate etajele.

Modernizare pe banii UE şi la Dobriţa

Al doilea proiect al Consiliului Judeţean Gorj, care a obţinut finanţare europeană, poartă numele „Extindere şi dotare la Centrul de îngrijire şi asistenţă – Dobriţa, judeţul Gorj. Valoarea contractului este de 3.494.886 de lei (din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.655.334 de lei). Proiectul îşi propune creşterea accesibilităţii persoanelor din judeţul Gorj la serviciile sociale oferite de Centrul de îngrijire şi asistenţă Dobriţa prin construirea unui nou pavilion cu o capacitate de 50 de locuri. „Noul corp de clădire, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, va adăposti sala de mese, vestiare, depozite pentru alimente, spălător vesele, oficiu şi un spaţiu de socializare. Cele două proiecte au fost selectate în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană  prin Fondul European de Dezvoltare Regionlă. Până la această dată, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost semnate 84 de contracte de finanţare. Pentru investiţiile ce urmează a fi realizate în cadrul acestor proiecte sunt solicitaţi aproximativ 220 de milioane de euro. Situaţia include şi cele trei proiecte semnate în cadrul acestei întâlniri“, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU