5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContex de vară, un târg cu preţuri de producător

Contex de vară, un târg cu preţuri de producător

Începând de ieri, timp de cinci zile, oferta de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Craiova s-a diversificat considerabil, odată cu deschiderea ediţiei de vară a Contex. Vestea bună este că participanţii la eveniment au produse la preţuri ce concurează cu succes marfa din magazine.

Rochii şi fuste la preţuri pornind de la 25 de lei, tricouri de la 10-15 lei, genţi de piele de la 100 de lei, încălţăminte de piele de la 40-60 de lei – cu astfel de preţuri încearcă producătorii din România să-i tenteze pe craioveni zilele acestea la o nouă ediţie a Contex, organizată în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. „Avem preţuri de angro“, a explicat unul dintre comercianţii prezenţi la târg. În plus, aceştia încearcă
să-şi atragă clienţii printr-o serie de oferte speciale. Astfel, persoanele care-şi vor cumpăra o haină de blană pot beneficia de reduceri semnificative. „Hainele de blană, care sunt produse la Orăştie, au preţuri pornind de la 1.000 de lei. Avem preţuri la jumătate faţă de perioada de sezon“, a declarat Ion Pantelică, reprezentantul unuia dintre producătorii prezenţi zilele acestea la târg.

„Bani sunt puţini, aşa că e normal să te uiţi de zece ori înainte să cumperi ceva“

De cealaltă parte, chiar dacă preţurile practicate sunt destul de mici, craiovenii nu sunt uşor de convins să scoată bani din buzunar. „Am venit să văd ce oferte au comercianţii. Caut chilipiruri. Văd că sunt mai puţine firme decât la târgurile trecute, dar probabil că nici lor nu le e prea bine. Nu am luat încă nimic. Aştept ultimele zile, pentru că de obicei atunci mai lasă la preţuri, deşi văd că şi aşa sunt destul de mici comparativ cu cele din oraş“, a declarat Doriana Nedelcu, de 45 de ani, din Craiova. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni. „Preţurile sunt destul de bune şi parcă marfa este mai bună decât chinezăriile din oraş pe care poţi să le iei la acelaşi preţ. Bani sunt însă puţini, aşa că e normal să te uiţi de zece ori înainte să-ţi cumperi ceva“, a explicat Adriana Primu, de 30 de ani, din Craiova.

Mai puţini producători şi comercianţi

La această ediţie a Contex participă aproximativ 35 de producători şi comercianţi de bijuterii, confecţii, blănărie, marochinărie şi încălţăminte din Craiova şi din ţară (Constanţa, Iaşi, Oradea, Piteşti, Galaţi, Ploieşti, Târgu Cărbuneşti etc). La acestea se adaugă un producător care comercializează produse alimentare. „Se observă o reducere cu aproximativ 10% a numărului de participanţi. Dacă ne raportăm însă la alţi organizatori de evenimente similare, stăm însă bine“, a declarat directorul Direcţiei Relaţii şi Practici Camerale din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj, organizatorul evenimentului. Acesta a precizat că târgul se desfăşoară în perioada 16-20 iunie, iar accesul vizitatorilor este gratuit în intervalul 10.00 – 18.00.

Al doilea an cu trei târguri Contex

2010 este al doilea an în care CCI Dolj a organizat trei târguri Contex. CCI a introdus această ediţie în calendarul târgurilor şi manifestărilor expoziţionale în 2009, atât pentru a diversifica oferta de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte în toate anotimpurile, cât şi pentru a se alinia trendului naţional de a organiza astfel de evenimente în fiecare anotimp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII