12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Explozie în bloc

Mai multe apartamente, maşini şi un magazin alimentar au fost grav avariate în urma unei explozii care a avut loc ieri, în Slatina.

Mai multe apartamente din Slatina au rămas fără geamuri şi uşi ieri-dimineaţă în urma unei explozii care a avut loc într-un apartament dintr-un bloc situat pe strada Lalelelor din municipiu. Incidentul s-a produs din cauză că Ion Prodan, de 58 de ani, proprietarul apartamentului cu pricina, a uitat aragazul pornit şi a plecat de acasă. După ce s-a întors, a aprins lumina. În acel moment s-a declanşat explozia. Suflul acesteia a avariat opt apartamente, patru maşini şi un magazin alimentar. Proprietarul apartamentului a suferit arsuri şi a fost transportat la spital de un echipaj SMURD. „Victima era conştientă şi prezenta arsuri de gradele II şi III pe faţă şi corp. A fost predată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina“, a precizat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU Olt.

Pagube şi oameni speriaţi

Suflul exploziei i-a speriat pe locatari. „Când am ajuns acasă am găsit hota din bucătărie ruptă şi mobila distrusă. Când am intrat în sufragerie am văzut că balconul căzuse“, a spus Nicolae Liţă, unul dintre păgubiţi. Pagube au fost înregistrate şi la un magazin alimentar aflat peste stradă de locuinţa în care s-a produs explozia. „Eram în magazin când am auzit o bubuitură puternică şi am văzut mult fum. La un moment dat am auzit cum cad geamurile. Noroc că nu a trecut nimeni prin faţa apartamentului în acel moment, că acum era mort“, a spus Geta Rachieru, proprietara magazinului.
Reprezentanţii ISU Olt au verificat toate apartamentele din blocul afectat de explozie şi au căutat posibile victime.

Distrigaz Sud Reţele a sistat alimentarea cu gaze

Potrivit oficialilor companiei Distrigaz Sud Reţele, la ora 11.15  dispeceratul a fost sesizat cu privire la explozia produsă. „Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului. Investigaţiile tehnice efectuate de echipele Distrigaz Sud Reţele nu au depistat scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv.
Din primele cercetări reiese faptul că proprietarul al cărui apartament a fost avariat a părăsit locuinţa lăsând aragazul nesupravegheat. O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei, se arată într-un comunicat de presă al GDF SUEZ.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII