Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Canicula a doborât 15 oameni
15 oameni au căzut pe stradă din cauza căldurii în acest weekend, iar numărul solicitărilor de asistenţă medicală a crescut cu până la 37% faţă de o zi obişnuită, susţine conducerea Serviciului de Ambulanţă Dolj. „Din centralizarea pe 24 de ore reiese că sâmbătă s-au înregistrat 298 de solicitări, cu 37% mai multe decât în ziua anterioară, când s-a înregistrat un număr apropiat de cel al unei zile obişnuite, respectiv 219. În cele trei zile de caniculă, 15 oameni au căzut pe stradă din cauza căldurii, dintre care opt duminică“, a declarat dr. George Beţiu, directorul adjunct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Dolj.
Pentru zilele următoare, medicii de la SJA Dolj recomandă în special copiilor, bătrânilor şi bolnavilor cronic să evite ieşirea din casă la orele de vârf ale caniculei, să consume cel puţin doi litri de apă pe zi, să evite băuturile alcoolice, excesul de cafea şi alimentele grele.
Simona TUDOR

Au dispărut dosare din arhiva DGASPC Gorj
Mai multe dosare aflate în arhiva Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, au dispărut. Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj, a declarat că ştie de dispariţia câtorva dosare, dar încă nu a fost solicitat sprijinul altor instituţii: „Nu se ştie câte dosare nu mai sunt găsite, le caută o  comisie. Să vedem dacă le găsesc. Nu am anunţat poliţia. Eu sunt la Sanatoriul Dobriţa. Să vedem ce se rezolvă până mâine (astăzi-n.r.)“.
În luna martie 2009, şeful acestei comisii, medicul Radu Coiculescu, a fost prins în flagrant luând mită. Ulterior a fost arestat preventiv, iar, în prezent, procesul în care este judecat pentru luare de mită se află pe rol, iar medicul – în libertate.
Mihaela FLOROIU

Un nou târg de îmbrăcăminte la Craiova
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj organizează o nouă ediţie a Contex, începând de mâine, timp de cinci zile. Evenimentul, care va avea loc în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, îşi propune să promoveze producătorii şi comercianţii de confecţii, pielărie, blănărie, marochinărie şi încălţăminte din Craiova şi din ţară. „Pentru că rulajul banilor ţine afacerile în viaţă acum, când profitul se cam apropie de zero, expozanţii ediţiei de vară a târgului CONTEX promit publicului vizitator preţuri ispititoare pentru toate categoriile de mărfuri prezente la standuri“, a declarat Ioan Vigaru, preşedintele CCI Dolj, care a explicat că accesul vizitatorilor este gratuit în intervalul 10.00 – 18.00.
Andreea HORCONE

Severinenii, la piscine şi terase
În Drobeta Turnu Severin, duminică, la ora 20.00, termometrul arăta 38 de grade Celsius, iar terasele şi ştrandurile erau la mare căutare. Majoritatea severinenilor au ales piscinele şi bazinele din afara oraşului. Patronii teraselor şi ştrandurilor sunt probabil singurii care se bucură de prezenţa caniculei. Aceştia au decis, la cererea clienţilor, să prelungească programul sau chiar să ţină deschis nonstop.
„Este foarte cald afară şi toată ziua a fost plin la terasă şi la piscină. Oamenii nu mai pot să stea în casă. Avem atât de mulţi clienţi încât am decis să ţinem deschis nonstop“, a spus un angajat de la o terasă cu piscină.
Zilele care urmează se anunţă un adevărat cuptor pentru judeţul Mehedinţi, codul portocaliu pentru căldură prelungindu-se până astăzi.
Alin Ghiciulescu

Exit mobile version