7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru fals de identitate

Arestat pentru fals de identitate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus săptămâna trecută trimiterea în judecată a craioveanului Laurenţiu Adrian Gavrilă, de 21 de ani. Dintre acuzaţiile aduse acestuia nu lipsesc furtul, falsul privind identitatea, conducerea fără permis, dar şi conducerea sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Infracţiunile reţinute în sarcina tânărului nu ar fi foarte grave, însă, datorită perseverenţei sale în încercarea de a-i induce în eroare pe poliţişti, Gavrilă a fost deferit justiţiei în stare de arest.

Minciuni cu repetiţie

Pe 11 decembrie 2010, Laurenţiu Adrian Gavrilă a ieşit la furat împreună cu amicul său Ionuţ Gabriel Bălă. Cei doi au reuşit să sustragă două baterii de la un tir parcat pe bulevardul Dacia. În seara următoare, cei doi au dat o nouă lovitură. De această dată a furat 15 litri de motorină de la un autocamion şi au încercat fără succes să golească rezervorul altui tir.
Deşi avea permisul suspendat încă din 18 decembrie 2009, lui Gavrilă i s-a părut absolut firesc să se urce din nou la volan. Anchetatorii au stabilit că a condus autoturismul în mai multe rânduri, începând cu noaptea de Revelion şi până la mijlocul lunii mai 2010, fără să aibă acest drept. De fiecare dată când era oprit de poliţişti, le spunea oamenilor legii că nu are actele la el şi îşi dădea altă identitate. Odată a susţinut că este Ion Adrian Marin, altădată Nicuşor Valentin Troacă, iar a treia oară a spus că îl cheamă Cătălin Mihai Ionescu, toţi trei fiind amici ai săi. De fiecare dată, el dădea oamenilor legii cu lux de amănunte datele de stare civilă ale celor menţionaţi.
Ca şi când n-ar fi fost suficient, de fiecare dată când era depistat la volanul maşinii sale – un Opel Astra cu numărul de înmatriculare DJ-09-DTR – era sub influenţa alcoolului. Doar alcoolemia era diferită – între 0,62 şi 1,15 g/l alcool pur în sânge. În plus, în dimineaţa de 7 februarie 2010, a produs şi un accident rutier pe drumul dintre Malu Mare şi Craiova. Fugind de la locul accidentului, a fost prins, dar a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru toate aceste fapte, Gavrilă a primit mandat de arestare, iar acum va trebui să dea socoteală în faţa judecătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII