Acasă Local CN „Fraţii Buzeşti“ a premiat olimpicii

CN „Fraţii Buzeşti“ a premiat olimpicii

381 de rezultate deosebite la olimpiadele judeţene sau naţionale este statistica finală pentru anul şcolar 2009-2010 a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

După ce, în luna aprilie, Colegiul Naţional (CN) „Fraţii Buzeşti“ din Craiova a premiat elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele judeţene sau naţionale, ieri au fost acordate alte 106 distincţii elevilor care au obţinut în semestrul II rezultate de excepţie.
„Ne putem lăuda că doar în semestrul II avem trei elevi calificaţi la fazele naţionale. Copiii noştri au obţinut alte 36 de premii I, 33 de premii II, 27 de premii III şi zece menţiuni la limba engleză, franceză, informatică aplicată, ştiinţele pământului, dar şi la volei. Pe primul semestru, elevii colegiului nostru au obţinut 275 de premii şi menţiuni“, a declarat Zamfirică Petrescu, managerul CN „Fraţii Buzeşti“.
Elevii calificaţi la fazele naţionale au primit din partea reprezentanţilor şcolii, din fondurile Fundaţiei „Fraţii Buzeşti“, premii în valoare de 5.470 de lei, distribuiţi astfel: pentru premiul I – 100 de lei, pentru premiul II – 80 de lei, iar pentru premiul III – 70 de lei. Elevii care au obţinut premii şi menţiuni, fără a se califica însă la faza naţională, au fost răsplătiţi astfel: locul I – 60 de lei, locul II – 50 de lei, locul III – 40 de lei.  

Câştigători la două discipline

Cei mai mulţi olimpici cu rezultate de top sunt din rândul elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a. Mulţi dintre olimpici au obţinut rezultate deosebite chiar şi la două discipline. Alexandra Ică, elevă în clasa a VIII-a, a obţinut premiul I la olimpiada de limba franceză, dar şi locul III la olimpiada de limba engleză; Vlad Iordache a obţinut premiul I la olimpiada de limba franceză şi locul I la olimpiada judeţeană de limba engleză. Emilia Florescu a obţinut locul I atât la olimpiada de limba franceză, cât şi la cea de limba engleză. Bianca Barbu a obţinut locul I la olimpiada de limba franceză şi II la cea de limba engleză.
„Din aceşti bani, primii câştigaţi prin muncă, o să îmi cumpăr sare, deoarece mama a zis că aduce noroc şi prosperitate. Am cumulat datorită celor două premii câştigate suma de 110 lei! Este o sumă pentru noi, iar acum, în preajma vacanţei, orice ban este binevenit. O să urmez şi liceul tot în Colegiul «Fraţii Buzeşti», o să rămân alături de majoritatea colegilor mei din ciclul primar şi gimnaziu“, a spus Bianca Barbu.

Exit mobile version