17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul Jipa, sancţionat de ochii lumii

Judecătorul Jipa, sancţionat de ochii lumii

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis ieri sancţionarea judecătorului Cristian Jipa, cercetat în dosarul senatorului Cătălin Voicu, prin reducerea cu 15% a salariului pe o lună, au declarat reprezentanţi ai Consiliului.
Judecătorul Cristian Jipa a fost sancţionat pentru nerespectarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţi şi interdicţii. Decizia CSM poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Hotărârea Consiliului în cazul Jipa urmează să fie motivată.
Judecătorul Cristian Jipa, cercetat în dosarul lui Cătălin Voicu, a declarat ieri, în faţa membrilor Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, că a mers la întâlnirea cu senatorul pentru că avea o datorie morală faţă de el.
Cristian Jipa a mai spus că a fost sunat pe 26 noiembrie 2009 de către senatorul Cătălin Voicu, care i-a cerut să se întâlnească la restaurantul Select din Capitală, unde era şi Alexandru Mazăre, pentru a discuta o problemă foarte importantă. Magistratul a acceptat pentru că, spune el, avea o datorie morală faţă de Voicu, având în vedere că senatorul i-a salvat viaţa. Mai exact, în urmă cu trei ani, soţia lui Jipa, deputat PSD, a apelat la senatorul Voicu pentru a-l muta pe judecător de la un spital fără aparatură la unul unde a putut fi operat. În caz contrar, susţine judecătorul, ar fi decedat.
Revenind la întâlnirea de la Select, judecătorul Jipa a povestit ieri că a primit un bilet de la Voicu, pentru a afla numărul completului şi numele judecătorilor care soluţionau un dosar al lui Mazăre. „Am avut un moment de cumpănă. Acum îmi vine să-mi dau pumni în cap“, le-a spus Cristian Jipa membrilor CSM, adăugând că a luat biletul pentru că s-a gândit că informaţiile sunt publice. Jipa a explicat că nici măcar nu s-a interesat ulterior de ce îi ceruse senatorul.
Magistratul Jipa a relatat că a fost şocat de solicitarea lui Cătălin Voicu, pentru că până atunci nu îi mai ceruse ceva şi s-a gândit că, dacă îl refuză, „îl pune într-o situaţie penibilă“ faţă de celelalte persoane prezente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII