17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Elefantul plimbăreţ

Un elefant de 26 de ani a reuşit să evadeze de la circul elveţian Knie, staţionat la Zürich pentru câteva zile, şi a plecat la plimbare prin centrul oraşului. Plimbarea pachidermului s-a terminat în lacul oraşului, cu o baie pe cinste. Elefantul Sabu a reuşit să fugă în timp ce îngrijitorii săi se pregăteau să îl pună în cuşcă şi a străbătut câţiva kilometri, sub privirile surprinse ale localnicilor şi turiştilor. Pentru prinderea animalului a fost nevoie de o echipă specializată de medici veterinari. Sabu a profitat de neatenţia îngrijitorilor şi a dat o fugă la lacul din Zürich, pentru a se răcori. După binemeritata baie, pachidermul s-a îndreptat spre gara din oraş, trecând şi prin celebra Bahnhofstrasse, una dintre cele mai populare străzi comerciale din oraşul elveţian. Din cauza aventurii elefantului, poliţiştii au fost nevoiţi să devieze circulaţia pentru câteva ore.

Ozzy Osbourne îşi donează corpul ştiinţei

Celebrul rocker Ozzy Osbourne ştie deja ce va face cu trupul lui după moarte. Nonconformistul rocker a mărturisit că refuză să fie înmormântat sau incinerat, ci doreşte să îşi doneze rămăşiţele în folosul ştiinţei. În opinia acestuia, corpul său va fi de mare ajutor oamenilor de ştiinţă, având în vedere că, în ciuda unei vieţi marcate de consumul excesiv de alcool, fostul Black Sabbath a reuşit să ajungă la 61 de ani. „După ce mor, vreau să îmi donez corpul Muzeului de Istorie Naturală. Unii cedează după câteva zile de băut, dar eu mă aflu de 40 de ani într-o beţie continuă şi nu am nimic. Nu demult dădeam pe gât patru sticle de coniac în fiecare zi. Beam, leşinam, mă trezeam şi beam din nou“, a declarat solistul.

Jacob Zuma, poligamul înşelat
Jacob Zuma, preşedintele Republicii Africa de Sud, a devenit celebru în întreaga lume datorită numărului său impresionant de soţii. Deşi la prima vedere poligamia ar putea stârni invidia multor bărbaţi, nu totul este aşa de roz cum pare. Potrivit haisentito.it, Jacob Zuma se pregăteşte să divorţeze de cea de-a doua soţie a sa, Nompumelelo Ntuli-Zuma, căreia i-a jurat iubire eternă în 2007. Din câte se pare, aceasta este însărcinată, preşedintele sud-african nefiind însă tatăl copilului. Potrivit sursei menţionate, Ntuli-Zuma ar fi avut câtva timp o relaţie extraconjugală cu una dintre gărzile sale de corp. De altfel, presupusul amant, pe numele său Phinda Thomo, s-ar fi sinucis. Alte voci susţin că această poveste este o invenţie a duşmanilor lui Zuma, care doresc să îl discrediteze pe preşedintele sud-african. Jacob Zuma are cinci soţii, cel mai recent mariaj al său datând din luna ianuarie a acestui an. El a fost căsătorit şi cu ministrul afacerilor interne, Nkosazana Dlamini-Zuma, de care a divorţat în 1998, şi cu Kate Mantsho-Zuma, care s-a sinucis în 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS