22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReexaminare cu bucluc

Reexaminare cu bucluc

http:http://www.youtube.com/watch?v=_JkRiGXw_SQ
70 de corigenţi în anul şcolar 2008-2009, aproximativ 90 de corigenţi în acest an şcolar. Cam aşa arată situaţia statistică a „performanţelor“ elevilor şi dascălilor de la Grupul Şcolar Energetic din Craiova.  

Situaţia fără precedent întâlnită în judeţul Dolj, la Grupul Şcolar Energetic – unde aproximativ 60 de elevi de clasa a XII-a au fost lăsaţi corigenţi, iar alţi 30 sunt în pericol de a rămâne cu media 4 – pare să nu aibă un sfârşit fericit.
Mulţi dintre elevii de clasa a XII-a cu media încheiată 4 au solicitat conducerii şcolii şi Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj o reevaluare. Luni, 7 iunie, elevii au fost reevaluaţi la disciplina chimie. Din cei 26 de elevi care au solicitat să fie reverificaţi de o nouă comisie, nici unul nu a reuşit să obţină nota 5. „Am ştiut de la început că aşa se va întâmpla, că nu vom trece la chimie şi nici la matematică… Mai puţin de jumătate din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a vom susţine bacalaureatul în acest an. Directoarea şcolii, Maria Jifcu, este cea care le- a impus profesorilor câţi elevi să fie lăsaţi corigenţi. A făcut chiar liste cu cei care trebuie sacrificaţi pentru a fi sigură că aceia care intră în bacalaureat reuşesc să promoveze. Este inacceptabil ce se întâmplă în această şcoală, mai ales că profesoara de chimie a obţinut 5,20 la examenul de titularizare. Doar 26 am reuşit să fim reevaluaţi, pentru că multor colegi nu le-au fost acceptate cererile pentru solicitarea reevaluării pe motiv că nu aveau asupra lor legitimaţiile şcolare, deşi acestea nu ne-au fost cerute până acum“, au povestit mai mulţi elevi de clasa a XII-a, care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru a nu avea probleme şi mai mari.
De când Gazeta de Sud a prezentat situaţia din Grupul Şcolar „Energetic“, elevii, dar şi părinţii acestora susţin că au fost ameninţaţi, fiind sfătuiţi să „înceteze cu presa“ dacă vor să nu repete anul şcolar. Părinţii elevilor corigenţi mărturisesc că odraslele lor nu sunt „aşi“ la chimie sau matematică, însă sunt elevi cuminţi, care învaţă. Mai mult decât atât, aceştia susţin că un dascăl bun trebuie să urmărească să obţină de la elevii de la clasă indici de performanţă pentru ca aceştia să obţină măcar notă de trecere. Cu toate că mulţi dintre elevii din Energetic erau în pericol să fie lăsaţi corigenţi, părinţii susţin că au plătit fiecare, în urmă cu câteva săptămâni, câte 35 de lei pentru diploma de absolvire şi alţi 40 de lei pentru achiziţionarea unui retroproiector…

La chimie nu a promovat nici un elev în urma reexaminării

Din nefericire, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere din partea directoarei unităţii de învăţământ, Maria Jifcu, şi nici de la profesoara de chimie, Luciana Cojocaru. Singura persoană care a oferit un punct de vedere privind scandalul declanşat între dascăli şi elevi, respectiv părinţi, a fost Bogdan Ionel, director adjunct la Grupul Şcolar Energetic: „Copiii au cerut în scris o reevaluare. Şcoala a decis formarea unei comisii speciale, iar inspectoratul şcolar a avizat-o. Consiliul de Administraţie al şcolii a decis ca elevii să fie reevaluaţi atât la oral, cât şi la scris. În urma evaluării susţinute la chimie, nu s-a modificat nici o medie. Elevii au venit nepregătiţi. Unii dintre ei au obţinut nota 1 la scris“.
Comisia de reexaminare a corigenţilor din Energetic a fost formată din doi profesori: Antoniu Ciocioc, dascăl aflat în pragul pensionării, şi Liliana Natolu, care predau la Filiaşi, respectiv „Traian Vuia“.
Reprezentanţii ISJ Dolj susţin că situaţia din Energetic este extrem de neplăcută şi că în nici un an nu au fost atât de mulţi corigenţi la clasa a XII-a în vreo unitate şcolară.
Ieri, pentru reevaluarea la matematică s-au înscris 23 de elevi, din care însă s-au prezentat în faţa comisiei doar 16. Dintre aceştia, cinci au avut „curaj“ să se prezinte şi la reexaminarea orală şi doar doi au luat notă peste 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

68 COMENTARII