16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţii de haşiş nu vor în arest

Traficanţii de haşiş nu vor în arest

Cele trei persoane arestate după ce au introdus în România o cantitate impresionantă de droguri – aproape 26 de kilograme de haşiş – vor fi cercetate în stare de arest preventiv. Aceasta este decizia luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Craiova.

Viorica Buică şi spaniolul Carlos Carrasco Hidalgo au fost prinşi în flagrant miercuri, în timp ce aduceau din Spania în România 25,805 kg de haşiş. Drogurile urma să fie vândute unui cumpărător din Dolj cu ajutorul lui Ionuţ Bîrnoi, cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat. Flagrantul a fost organizat de Serviciul Antidrog şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul BCCO Craiova, ofiţeri SRI şi poliţişti doljeni, toţi fiind coordonaţi de un procuror DIICOT.
Din cercetările anchetatorilor, s-a stabilit că spaniolul, patron al unui bar din Calafat, a luat drogurile pe datorie de la un traficant din Spania. Trebuia să le vândă în Dolj cu 175.000 de euro, din care să le dea traficanţilor spanioli 36.000 de euro. Din păcate pentru spaniol, Ionuţ Bîrnoi, tânărul care trebuia să găsească un cumpărător pentru cele aproape 26 de kilograme de haşiş, a găsit un… investigator sub acoperire al Serviciului Antidrog.
Carlos Carrasco Hidalgo şi iubita lui, Viorica Buică, au fost opriţi miercuri, în localitatea Filiaşi, iar în maşina cu care se deplasau şi cu care intraseră în ţară prin Vama Nădlac au fost găsite ascunse drogurile.

Toţi trei rămân după gratii

Miercuri, spaniolul, Viorica Buică şi Ionuţ Bîrnoi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procurorii DIICOT Craiova. Joi, Tribunalul Dolj a emis pe numele celor trei mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la o grupare infracţională organizată şi trafic internaţional de droguri. Cei trei nu s-au împăcat cu gândul că vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv şi au făcut recurs împotriva hotărârii Tribunalului, care a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova vineri. Ieri, judecătorii s-au pronunţat, respingând recursurile făcute de cei trei. Până săptămâna trecută, cea mai importantă captură de haşiş făcută în ultimii ani în Dolj de ofiţerii antidrog era de patru kilograme. Drogurile au fost descoperite tot în urma unei acţiuni de prindere în flagrant organizateîn Filiaşi, pe 2 iunie 2009. Şi în acest caz, drogurile proveneau din Spania şi urma să fie vândute în Craiova, cu 6.800 de euro, de doi tineri, unul din Târgu Jiu şi altul din Lugoj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII