16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrâncuşi, dat pe mâna Direcţiei de Asistenţă Socială

Brâncuşi, dat pe mâna Direcţiei de Asistenţă Socială

Constantin Brâncuşi este tratat de autorităţi ca un „caz social“, după ce primăria a decis ca de conducerea Direcţiei Municipale de Cultură „Constantin Brâncuşi“ să se ocupe Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Târgu Jiu.

Constantin Brâncuşi a devenit la Târgu Jiu un „caz social“, de imaginea operelor lăsate de sculptorul din Hobiţa ocupându-se în prezent Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul primăriei. De câteva luni, operele lui Constantin Brâncuşi au fost lăsate la voia întâmplării, după ce Centrul pentru Cultură şi Artă ce purta numele sculptorului a fost desfiinţat, iar directorul Sorin Lory Buliga – trimis pe un post de execuţie pentru managementul defectuos asigurat instituţiei în ultimii ani. Interesant este că, în urma închiderii Centrului, care nu s-a ocupat în mod corespunzător de imaginea operelor brâncuşiene, fostul şef Sorin Buliga a fost lăsat să activeze în continuare şi în recent înfiinţata Direcţie Municipală de Cultură, fiind funcţionar public. Cea căreia i-a devenit temporar şefă lui Sorin Buliga este Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din Primăria Târgu Jiu.

Face naveta între birouri

Pentru că nu au găsit o persoană potrivită până la organizarea concursului pentru postul de director, edilii au însărcinat-o pe şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, de profesie medic, să se ocupe de imaginea lui Brâncuşi. Teodora Ciobanu a declarat că a preluat temporar sarcinile de la Direcţia de Cultură, întrucât a primit o dispoziţie în acest sens de la primarul Florin Cârciumaru. Ciobanu a menţionat că nu este interesată de noua funcţie şi nu se va prezenta la concurs.
„Sunt, de regulă, la biroul de la Direcţia de Asistenţă Socială. Când nu sunt acolo, pot fi găsită la Direcţia pentru Cultură. Am mai mobilizat personal de la Direcţia de Asistenţă Socială pentru a realiza şi activităţile fostului Centru. Aici au mai rămas doar trei salariaţi. Voi coordona activitatea până la organizarea concursului şi nu mă interesează acest post. Concursul pentru şefia Direcţiei Municipale de Cultură va fi naţional şi primarul şi-a exprimat dorinţa să fie chiar un concurs internaţional, dacă există posibilitatea. Trebuie să fie o persoană compatibilă cu acest post şi să prezinte un proiect de management. Poate să vină oricine din ţară. Direcţia va avea patru compartimente: unul care se va ocupa de operele lui Brâncuşi, unul de turismul cultural, iar cel de-al treilea, de activităţi şi programe culturale diferite. Cel de-al patrulea compartiment va fi cel financiar-contabil, resurse umane şi administrativ“, a menţionat Teodora Ciobanu, un director după modelul „doi într-unul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS