17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să-i împace RAADPFL?

Cum să-i împace RAADPFL?

Toaletarea sau tăierea copacilor din grădinile adiacente blocurilor din Craiova iscă întotdeauna discuţii aprinse între locatari, care de cele mai multe ori stau cu mâinile în sân, şi angajaţii RAADPFL.

Locatarii din blocul 18 IV situat pe bulevardul Dacia din Craiova sunt deranjaţi de faptul că muncitorii regiei, chiar dacă au tăiat salcia din faţa blocului, nu au scos şi rădăcinile. Unii locatari sunt de părere că acestea afectează structura de rezistenţă a blocului.
„Eu cred că este vina celor de la RAADPFL, pentru că am făcut o cerere pentru scoaterea rădăcinilor şi tăierea salciei, aflată chiar lângă aleea de acces la intrarea în bloc. Muncitorii au venit, au tăiat salcia, dar au uitat de rădăcinile care au distrus betonul de la intrarea în bloc şi s-au întins spre temelia blocului“, a spus  Constantin Nedea, locatar.
În schimb, locatarii din blocul D3 de pe strada George Enescu sunt revoltaţi că, la începutul acestei luni, mai mulţi arbori din vecinătatea blocului au fost tăiaţi. Şi asta, la iniţiativa asociaţiei de proprietari fără a cere părerea locatarilor.
„Pe 1 iunie 2010, în vecinătatea blocului D3 echipele RAADPFL au procedat la tăierea mai multor arbori. Am încercat să obţin mai multe informaţii, pentru a şti dacă există o autorizaţie. Mi s-a comunicat că Asociaţia de Proprietari nr. 1 Sabba Ştefănescu a făcut o cerere în acest sens. Aceşti copaci nu reprezentau vreun pericol“, este de părere Teodor Dobriţoiu, locatar.
Reprezentanţii Asociaţiei nr. 1 Sabba Ştefănescu îşi argumentează solicitarea făcută către RAADPFL astfel: „Erau nişte plopi bătrâni. Pe deasupra făceau şi puf. Foarte mulţi locatari au fost de acord. Dar aşa este întotdeauna, păreri pro şi contra“.
Directorul Regiei aflate în subordinea Primăriei Craiova este de părere că şi locatarii au obligaţii în legătură cu întreţinerea spaţiilor verzi de la blocuri.
„Sunt necesare astfel de lucrări de toaletare sau înlăturare a copacilor. Noi acţionăm la cererea asociaţiilor de proprietari sau a unor persoane fizice. În privinţa scoaterii rădăcinilor copacilor, putem face şi acest lucru dacă avem solicitări. Numai să se facă înainte de amenajarea arterelor pietonale sau a aleilor dintre blocuri. Oamenii uită că există hotărâri de consiliu prin care se menţionează expres că şi ei au obligativitatea să cureţe în faţa blocului“, a spus Ion Petre, directorul RAADPFL din cadrul Primăriei Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU