21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Goga, la apel

Doctoriţa Goga, la apel

Judecarea apelului în dosarul de corupţie care o priveşte pe doctoriţa Valentina Goga, medic în Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei de Pensii Dolj, a început cu stângul, instanţa dispunând miercuri amânarea pentru 1 iulie.
Reamintim că, în septembrie 2009, doctoriţa Goga a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, după ce primise 500 de lei de la un bărbat care urma să se pensioneze pe caz de boală.  
În aceeaşi zi, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doctoriţă şi reţinerea ei pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Pe 12 octombrie, dosarul Valentinei Goga a fost trimis în instanţă, la Tribunalul Dolj. După aproape patru luni de când a fost trimisă în judecată, Valentina Goga a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În plus, instanţa i-a interzis dreptul de a fi aleasă în funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dar şi dreptul de a îndeplini funcţia de medic expert în medicina muncii. Atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi doctoriţa Goga au atacat cu apel sentinţa dată de Tribunalul Dolj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 18 mai. Miercuri, la primul termen, instanţa a dispus amânarea pentru 1 iulie, la cererea Valentinei Goga pentru a-şi angaja un avocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII