22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Trandafirii multicolori au ajuns în Anglia

Englezii se pot bucura în premieră de buchete de trandafiri multicolori, unici şi extraordinari, informează site-ul zigonet.com. Florile, botezate „trandafiri-curcubeu“, adună în corolă toate culorile, ceea ce le transformă într-un cadou excepţional. Olandezul Peter Van De Werken, creatorul acestei specii deosebite de trandafiri, păstrează secretul cu privire la felul în care a realizat aceste flori, cu toate că a lăsat să „scape“ informaţia potrivit căreia foloseşte diverşi coloranţi pentru reţeta secretă, graţie căreia trandafirii săi au devenit celebri la nivel mondial. Preţul unui fir de trandafir-curcubeu este de 29,33 euro (24,49 lire sterline), iar un buchet de 11-13 trandafiri costă 81 de euro (sau 64,87 lire sterline). În mai puţin un an de când au fost lansaţi pe piaţă, peste un milion de trandafiri-curcubeu au fost vânduţi în Suedia, Italia şi Japonia, iar acum este rândul englezilor să se bucure de priveliştea pe care o oferă aceste flori. Aşteptăm cu interes ca trandafirii-curcubeu să ajungă şi în România.

Şi-a reclamat mama la poliţie pentru că i-a luat berea

Un bărbat din Florida, Statele Unite, a chemat în mod insistent poliţia doar pentru a anunţa că mama lui i-a luat berea din frigider, informează site-ul zigonet.com. Charles Dennison, de 32 de ani, a fost arestat după ce a apelat de mai multe ori numărul unic pentru urgenţe 911 pentru a semnala faptul că mama sa i-a luat berea fără ca el să îi fi dat voie. După apelurile repetate, un echipaj de poliţie s-a deplasat la domiciliul bărbatului, unde oamenii legii l-au găsit pe acesta în stare avansată de ebrietate, aşa că l-au ridicat şi l-au dus la sediul poliţiei, unde l-au dus după gratii, să-şi revină în linişte. După ce a petrecut o noapte în celulă, Dennison a fost eliberat, nu înainte de a plăti o cauţiune de 150 de dolari.

Patrick Stewart, numit cavaler al Marii Britanii

Actorul Patrick Stewart a fost numit cavaler al Marii Britanii de către Regina Elisabeta, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham, informează bbc.com. Sir Patrick Stewart a declarat că faptul că a fost învestit cavaler este o „onoare neaşteptată“. În timpul discursului de mulţumire, actorul a ţinut să îi aducă un omagiu fostului său profesor de limbă şi literatură engleză, care a fost prima persoană care l-a îndemnat să încerce o carieră în actorie. „Deşi de-a lungul vieţii am întâlnit multe persoane care au avut influenţă asupra mea. Dacă nu ar fi existat domnul profesor, nu aş fi fost astăzi aici“, a spus Patrick Stewart. Actorul este cunoscut pentru rolul Căpitanului Picard din seria de filme „Star Trek“, dar şi pentru interpretarea personajului Charles Xavier din seria „X-Men“, însă de curând s-a dedicat teatrului, apărând pe scena londoneză în piesa „Aşteptându-l pe Godot“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII