10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocată încătuşată pentru şmecherii cu excavatoare

Avocată încătuşată pentru şmecherii cu excavatoare

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au emis ieri ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru cinci persoane, pentru un şir de înşelăciuni, cu un prejudiciu total de 1,7 milioane de lei. În fruntea listei celor reţinuţi se află avocata Iuliana Didu, de 32 de ani, din Craiova, membră a Baroului Dâmboviţa. Alături de ea au mai ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj: Mariana Ştefu, de 47 de ani, din Sadova, George Radu, de 36 de ani, Florin Daniel Fota, de 33 de ani, şi Cătălin Silviu Robei, de 34 de ani, toţi din Craiova. Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi fals privind identitatea.

Înşelăciuni cu utilaje şi traverse de cale ferată

Din investigaţiile efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, a reieşit că învinuiţii, în perioada iunie-august 2009, folosind calităţi şi identităţi false, au înşelat patru agenţi economici din ţară prin intermediul firmei SC SIC CONSTRUCT SRL Craiova. Concret, fie au închiriat de la mai multe firme diverse utilaje de construcţii, printre care macarale şi excavatoare, pe care apoi le-au vândut, ca şi când ar fi fost proprietari, fie au achiziţionat diverse mărfuri, inclusiv traverse de cale ferată, pe care apoi, „uitând“ să le plătească, le-au revândut imediat, sub preţul pieţei.
Se pare că, după ce au creat respectivele prejudicii, învinuiţii au scăpat de firmă. Societatea, cu sediul în strada Nectarului, nr. 33, i-a fost „pasată“ craioveanului Doru Gogoşanu, de 43 de ani. În prezent, firma – al cărui principal obiect de activitate îl reprezintă efectuarea de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale – se află în lichidare judiciară.
Poliţiştii au reuşit deja recuperarea unei părţi din bunurile care au făcut obiectul infracţiunilor, bunuri în valoare de circa un milion de lei.
„Faţă de cinci dintre inculpaţi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi înaintată Curţii de Apel Craiova propunerea de arestare preventivă a acestora, având în vedere că unul dintre inculpaţi are calitatea de avocat. Cea de-a şasea inculpată s-a sustras urmăririi penale, motiv pentru care se va propune, în lipsă, instanţei arestarea preventivă a acesteia“, a precizat procurorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII