14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalViolenţă în şcoli

Violenţă în şcoli

Şcolile din România se situează pe locul doi într-un clasament în ceea ce priveşte violenţa în unităţile şcolare, care cuprinde 37 de ţări, potrivit unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Potrivit datelor organizaţiei Salvaţi Copiii România, peste 70% dintre elevii români se tem de comportamentul agresiv al colegilor de şcoală. În anul şcolar 2009/2010, în Capitală au fost raportate oficial 55 de cazuri de violenţă în unităţile de învăţământ.
Un studiu al Institutului Naţional de Criminologie arată că două treimi dintre minorii care au ajuns în instanţă erau elevi la data comiterii de infracţiuni. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Poliţia Capitalei în vara anului 2009, 54% dintre elevi consideră că violenţa în şcoli este o problemă permanentă.
Studiul în urma căruia a fost realizat clasamentul ţărilor în ceea ce priveşte violenţa în şcoli a fost realizat de OMS împreună cu Asociaţia Mondială de Psihiatrie şi Asociaţia Internaţională de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului, în 2007.
Agresivitatea verbală, fizică şi cea emoţională sunt cel mai des întâlnite forme ale violenţei în şcoli. Potrivit unui sondaj cu privire la modul în care reacţionează elevii la violenţa în şcoli, 23% dintre cei chestionaţi au declarat că nu sunt interesaţi, 45% că anunţă profesorul de serviciu sau personalul angajat pentru a asigura paza unităţii şcolare, 38% intervin pentru a-i despărţi pe cei implicaţi în conflict, iar 15% au declarat că nu intervin şi asistă pasiv la conflict.
Având în vedere datele îngrijorătoare cu privire la violenţa în şcoli, Salvaţi Copiii România şi Ministerul Educaţiei au lansat programul de prevenire a violenţei în unităţile şcolare „Tinerii împotriva violenţei“.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII