6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedici cercetaţi pentru ucidere din culpă

Medici cercetaţi pentru ucidere din culpă


Dosarul întocmit de organele de anchetă pentru ucidere din culpă pe numele medi-cilor slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosarul întrocmit de organele de anchetă pentru ucidere din culpă pe numele medicilor slătineni Mircea Tusciuc, şeful Secţiei Chirurgie Infantilă, şi Paul Iancu, ortoped, a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Iniţial, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt a deschis în cauză un dosar. „Dosarul pentru ucidere din culpă l-am înaintat Parchetului“, a explicat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. La scurt timp, dosarul cauzei a ajuns la Craiova. „Dosarul a stat la noi două zile, timp în care s-au făcut actele premergătoare, iar ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova“, a explicat Marian Niţu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt s-a autosesizat şi îl cercetează pe Tusciuc pentru luare de mită. „Având în vedere declaraţiile făcute de tatăl băiatului în mass-media, referitoare la faptul că ar fi dat 20 de lei medicului Mircea Tusciuc, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt s-a autosesizat şi efectuează acte premergătoare împotriva acestuia pentru luare de mită. Urmează să se stabilească, în funcţie de probele administrate la dosar, dacă se face vinovat sau nu. Urmează să începem audierile. Îl vom audia întâi pe tatăl băiatului. Trebuie să aflăm dacă are martori, dacă a dat sau nu suma respectivă de bani“, a declarat procurorul Eugen Iacobescu. În cazul în care va fi găsit vinovat pentru luare de mită, medicul Tusciuc riscă între 6 şi 12 ani de închisoare.

Alţi părinţi îl acuză pe medicul Tusciuc

După ce cazul lui Cristian Marin Grigore, băieţelul de nouă ani din comuna Şerbăneşti-Olt care a murit la câteva zile după ce medicii i-au pus mâna în ghips, a fost intens mediatizat, părinţii altui copil tratat de medicul Mircea Tusciuc au făcut şi ei publică situaţia lor. Soţii Bălărău, din Slatina, îl acuză pe Tusciuc că nu l-ar fi tratat aşa cum trebuie pe fiul lor de opt ani, motiv pentru care starea copilului lor s-a agravat şi a trebuit dus şi el la un spital din Bucureşti. Alexandru Bălărău a avut mai mult noroc. Băieţelul trăieşte şi se află sub îngrijirea cadrelor medicale de la Spitalul Budimex.

„Dacă nu ceream transferul la Bucureşti, copilul meu putea să moară“

Zilele trecute, părinţii l-au dus pe Alexandru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, unde a fost operat de apendicită de medicul chirurg Tusciuc. Potrivit celor declarate de mama băiatului, după operaţie, copilul s-a simţit rău. Părinţii au cerut transferul lui la un spital din Capitală. „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu băiatul meu. Am ajuns la spital şi am fost internată de urgenţă cu el la Secţia de Chirurgie Infantilă. Acolo, medicul Tusciuc mi-a zis să-l operez, deşi eu am refuzat, şi i-am cerut mai întâi să-l trateze de diaree pentru că avea scaune foarte dese. Medicul mi-a zis să nu mă bag, că ştie el ce are de făcut, că el este specialist. Eu l-am sunat pe soţul meu şi a venit cu bani. După ce a fost operat, băieţelul s-a simţit foarte rău. Se plângea că îl doare foarte tare burta şi nu putea să se ridice în picioare. I-am spus asta medicului Tusciuc, cel care l-a operat, dar mi-a răspuns că nu are nimic, că este normal să se simtă aşa după operaţie. I-am dat şi 200 de lei. Nu mi-a cerut el, dar toată lumea ştie că, dacă nu le dai bani, nu te bagă în seamă. Cred că nu a fost mulţumit de banii primiţi, că nu l-a îngrijit cum trebuie. Dacă nu ceream transferul la Bucureşti, copilul meu putea să moară“, a spus Nicoleta Bălărău.

Evoluţie dificilă

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Spitalului Budimex din Capitală a declarat că viaţa micuţului nu a fost pusă în pericol. „Pacientul a venit la noi postoperator, cu o evoluţie mai dificilă. Este unul dintre cazurile care reacţionează mai greu la tratament. Ce facem noi acum pentru el a fost făcut şi de medicii de la Slatina. Nu consider că viaţa copilului a fost pusă în pericol“, a precizat medicul Radu Tăbăcaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Budimex.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU