22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Einstein, un manechin modern
Celebrul om de ştiinţă Albert Einstein pozează mai nou cu slipii la vedere, îşi arată muşchii bine formaţi şi este mândru de tatuajul său de pe braţ, cu cunoscuta formulă e=mc2. „Şi ideile sunt sexy“, se menţionează în mesajul scris cu litere roşii dintr-o reclamă la un Suv lansat de General Motors. Inedita reclamă a fost publicată în paginile revistei americane People Magazine. Ideea nu a fost însă pe placul reprezentanţilor Hebrew University din Ierusalim, care deţine toate drepturile asupra numelui şi imaginii lui Albert Einstein. În consecinţă, aceştia au decis să acţioneze în judecată compania General Motors. De altfel, autorii campaniei nu l-au ales întâmplător pe cunoscutul fizician drept protagonist al reclamei, având în vedere că acesta figurează pe un onorant loc patru într-un top al celebrităţilor dispărute care aduc profit şi după moarte. În 2008, imaginea sa a adus beneficii de 18 milioane de dolari.

Uitată în avion
O pasageră a unui zbor Washington – Philadelphia a fost protagonista unui incident mai puţin obişnuit. În timpul călătoriei, femeia a adormit şi la patru ore după aterizare a fost descoperită somnoroasă pe locul său de echipa de curăţenie a aeroportului din Philadelphia. Compania United Airlines, căreia îi aparţinea aeronava, a deschis o anchetă pentru a descoperi motivul pentru care femeia a fost „uitată“ de echipajul avionului. Aeronava United Express aterizase pe aeroportul din Philadelphia în cursul nopţii, la ora 12.00, iar pasagera nu s-a trezit. Timp de patru ore, nimeni nu i-a tulburat somnul. Doar la patru dimineaţa, când o echipă de curăţenie s-a urcat la bordul avionului, femeia s-a trezit.

Peştişorul cântător
O femeie din SUA afirmă că peştele său are un talent muzical înnăscut, fiind capabil să cânte la clopoţei. Jor Jor, un caras de doi ani, a învăţat să tragă o sforicică ataşată de trei clopoţei, în timp ce i se cântă o melodie în afara acvariului. Melodia sa preferată este „Moon River“ de Barbara Streisand. Jor Jor stă lipit de acvariu şi când aude melodia sa favorită începe să acompanieze, spre deliciul audienţei.
„Jor Jor este un muzician unic. Îi place să asculte până când ceva îl inspiră. Cântă câteva secunde la clopoţei sau la celestă, iar apoi înoată satisfăcut“, a povestit Diane Rains, stăpâna ineditului „muzician“. De altfel, de când i-a fost descoperit talentul muzical, Jor Jor a contribuit enorm la profitul restaurantului condus de stăpâna sa.

Homer Simpson, cel mai important personaj de film şi televiziune
Homer Simpson este cel mai important personaj de film şi televiziune creat în ultimii 20 de ani. Cel puţin acesta este rezultatul unui sondaj realizat de revista americană Entertainment Weekly. Starul din serialul animat „Familia Simpson“ i-a depăşit în acest sondaj pe Harry Potter şi pe Buffy din „Buffy – Spaima vampirilor“. Locul patru în clasament este ocupat de Tony Soprano, şeful mafiot din serialul „Clanul Soprano“, în timp ce Joker, personajul interpretat de Heath Ledger în superproducţia „Cavalerul negru/ The Dark Knight“, s-a clasat pe poziţia a cincea. Locurile următoare au fost ocupate, în ordine, de Rachel, personajul interpretat de Jennifer Aniston în serialul „Prietenii tăi“, Edward Scissorhands, interpretat de Johnny Depp în filmul „Edward Mâini-de-foarfece“, Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins în thrillerul „Tăcerea mieilor“, Carrie Bradshow, interpretată de Sarah Jessica Parker în „Totul despre sex“, şi SpongeBob, din serialul de desene animate „SpongeBob SquarePants“.
Pagină realizată de agenţia de presă Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS