10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Carnavalul Oscar

Micuţii au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului în costume de carnaval, cu muzică şi concursuri de carting.

Forfotă mare la intrarea în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor. Se dăduse sfoară în ţară că va avea loc un mare carnaval, aşa că, încă de la primele ore ale dimineţii, micuţi purtând cu grijă costumaţia de carnaval, sub o umbrelă grea, pentru a nu fi stricată de stropii de ploaie, îşi căutau un loc unde să se poată transforma în personajul preferat din basmele copilăriei sau din filmele de animaţie. Rând pe rând, sub bagheta magică a unei mămici sau bunici, timidul puştan lua înfăţişarea lui Badman, Spiderman, Zorro, Spartacus. Nici fetiţele nu s-au lăsat mai prejos. O perucă plină de cârlionţi era ataşată pentru a desăvârşi imaginea unei prinţese, un ruj le colora buzele în roşu, făcându-le asemenea celor ale Albei ca Zăpada.
Nu au lipsit de la marele carnaval nici ursitoarele din povestea „Frumoasa din pădurea adormită“, Albă ca Zăpada, Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie cu coşul ei plin de merinde pentru bunica, muschetarii, ţestoasele Ninja.
Şi câteva animale ale pădurii, auzind de marea petrecere, şi-au luat straie noi şi au venit la întâlnire. Un urs morocănos, un iepuraş tremurând de teamă, dar şi greierele şi furnica, fluturaşi viu coloraţi, harnicele albinuţe s-au amestecat prin mulţimea adunată la carnaval, din 60 de grădiniţe şi şcoli din judeţ.
Gazdă de onoare a fost nimeni altul decât Oscar, căţelul care coborâse din revista atât de îndrăgită de copii, pentru a se poza cu fiecare admirator al său.
Pentru ca totul să arate impecabil, câţiva elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ au avut grijă să completeze machiajul cu câteva picturi pe chip. Personajele din cărţi sau din benzile de desene animate au prins ieri viaţă în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor.
Au cântat şi au dansat, au primit baloane şi dulciuri, ca-ntr-o zi perfectă a copilului.

Concursuri şi muzică

Distracţie şi competiţie şi pe Velodromul din Parcul „Romanescu“, unde mai mulţi carteri din judeţ s-au întrecut în cadrul unui eveniment organizat de Palatul Copiilor din Craiova.
Şi pentru că de la o astfel de manifestare nu putea lipsi muzica bună, „Copiii au cântat copiilor“ în cadrul unui eveniment organizat de Filarmonica „Oltenia“ în parteneriat cu Liceul de Artă „Marin Sorescu“.
Printre „tinerele talente“ s-au numărat Maria-Emilia Căldare, Andreea Drînd (la pian, eleve în clasa I), Ionuţ Sîncu (pian, clasa a II-a), Ionela  Udrişte (percuţie, clasa a V-a), Ştefan Diaconu-Bîzdoacă (percuţie, clasa a VI-a), Andreea Bălan, Maria-Georgiana Enceanu (flaut, clasa a VII-a), Mădălina Nicolae (pian, clasa a VII-a), Loredana-Maria-Luiza Stuparu (percuţie, clasa a VII-a), Corina Vlada (canto, clasa a IX-a), Alexandru Coadă (percuţie, clasa a X-a), Mirela-Maria Vlad (canto, clasa a X-a) şi Alin Nicu (percuţie, clasa a XI-a).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS