Acasă Local Guvernanţii, fluieraţi de pensionari

Guvernanţii, fluieraţi de pensionari

Câteva zeci de pensionari au protestat ieri, la ora prânzului, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Mitingul a fost organizat de Asociaţia Pensionarilor „Mihai Viteazul“ şi a durat aproape două ore. Forţele de ordine din cadrul poliţiei şi jandarmeriei au vegheat ca protestul să nu degenereze în acţiuni violente, cum s-a întâmplat în alte localităţi. Pensionarii doljeni au manifestat însă fără să arate vreo tendinţă către violenţă.
Înarmaţi cu un banner şi câteva pancarte pe care era înscrisă o replică prezidenţială adaptată la situaţia pensionarilor – „Ne-a ciuruit!“ -, aceştia au strigat „Jos guvernul!“ şi „Jos Băsescu!“. Au huiduit şi au fluierat, nemulţumiţi de reducerea cu 15% a pensiilor, măsură care premierul Emil Boc a anunţat duminică seară că va fi pusă cu certitudine în practică. Pentru a suplini lipsa materialelor de propagandă, câţiva participanţi s-au apucat să scrie lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, scăpând însă o groază de greşeli gramaticale, fapt ce a generat discuţii aprinse chiar între participanţi.
Un fost judecător, acum pensionar, care ieşise la plimbare prin centru, a trecut prin zona teatrului, curios să afle ce se întâmpla. Intrase în vorbă cu câţiva pensionari, însă a plecat repede când unul dintre participanţii la miting l-a recunoscut şi i-a strigat: „Ce cauţi, dom’le, aici, că dumneata ai pensie de 100 de milioane?“.
„Suntem împotriva reducerii pensiilor, dar şi a salariilor, şi a burselor studenţilor. Au de unde să ia bani: din evaziune fiscală, din reducerea drastică a cheltuielilor publice, din stoparea afacerilor cu statul a tuturor parlamentarilor“, a spus în faţa manifestanţilor Vasile Toma, preşedintele executiv al Asociaţiei Pensionarilor „Mihai Viteazul“.

Exit mobile version