Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ziua Copilului, sărbătorită cu flori
La începutul lunii iunie, Craiova se transformă în oraşul copiilor şi al florilor. Începând cu 29 mai şi până pe 1 iunie inclusiv va avea loc Festivalul în aer liber pentru copii. Spectacolele de teatru şi concertele se vor desfăşura în centrul Băniei, pe Velodrom şi în Parcul Tineretului. Chiar de Ziua Copilului, Piaţa „Mihai Viteazul“ va fi plină de flori, cu ocazia deschiderii celei de-a 27-a ediţii a Expo – Flora. Expoziţia va dura până pe 6 iunie.
Click News

Apele se retrag    
Centrul Operaţional Judeţean (COJ) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a transmis avertizare către toate localităţile care puteau fi afectate de creşterea debitului Dunării în urma avertizării de cod galben pentru intervalul 23 mai, ora 6.00 – 27 mai, ora 6.00. Acesta viza localităţile Corabia, Ianca, Gura Padinii, Orlea şi Gârcov. De asemenea, din informaţiile primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), erau inundate în oraşul Corabia 20 de hectare de păşune, proprietate a primăriei aflată în zona inundabilă, iar faleza era acoperită cu apă. Sergentul major Alin Băsăşteanu afirmă că tendinţa apelor este de scădere uşoară. Monitorizarea este asigurată permanent de ISU Olt, SGA Olt şi CLSU ale localităţilor respective.
Oana Dogaru

Radu Aldulescu lansează „Ana Maria şi îngerii“
Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ Craiova, în cadrul proiectului „Scriitori la Tradem“, găzduieşte astăzi, de la ora 15.00, lansarea cărţii „Ana Maria şi îngerii“, de Radu Aldulescu. Evenimentul marchează prima lansare la nivel naţional a cărţii importantului prozator înaintea Târgului de Carte Bookfest, programat să aibă loc în luna iunie. Romanul spune povestea celor mai importanţi ani din viaţa Marianei, o româncă plecată din ţară în 1987 şi care a locuit la Viena 20 de ani.
Romanul  va fi prezentat de Nicolae Coande.
„Scriitori la Tradem“ este un proiect iniţiat de Nicolae Coande în colaborare cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a municipiului Craiova şi cu Societatea Română de Filosofie, filiala Craiova.
Click News

Cursuri de antreprenoriat pentru femei
Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) a deschis ieri „Cursul de educaţie antreprenorială 2010“. Acesta este organizat în cadrul etapei a treia a Programului naţional multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Cursul se desfăşoară pe durata a patru zile, la nivel naţional, în opt locaţii stabilite de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. La nivelul OTIMMC Craiova, cursul are loc în perioada 25-28 mai la hotel Craioviţa. Evenimentul îşi propune promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private. Aceasta, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi a prejudecăţilor existente la nivel local. Cursul se adresează exclusiv femeilor care au peste 18 ani şi studii medii sau superioare şi care vor să înceapă o afacere ori au deja o afacere şi vor să o dezvolte. Totodată, acest curs îşi propune să dezvolte capacităţile de comunicare ale antreprenorilor.
Click News

Exit mobile version