11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un puzzle de… şapte ani

După şapte ani de muncă asiduă, britanicul Jack Harris, mare pasionat de puzzle, a constatat că ultima piesă, care urma să îi desăvârşească „opera“, pur şi simplu lipseşte. Harris s-a chinuit de la 79 până la 86 de ani să termine jocul de 5.000 de piese, însă la final s-a izbit de un obstacol neaşteptat: lipsea o piesă. Degeaba a răscolit el casa din Shepton Mallet, piesa nu era de găsit. Familia sa crede că unul dintre cei doi câini ar fi înghiţit-o accidental sau că aceasta a fost aruncată din greşeală. Jack a primit puzzle-ul cadou de Crăciun de la nora lui, Eve Harris, în urmă cu opt ani. Puzzle-ul reprezintă o pictură în ulei din secolul al XIX-lea a lui James Tissot, intitulată „Întoarcerea fiului risipitor“. Bătrânul şi-a dorit însă cu disperare să termine puzzle-ul, aşa că a sunat la firma producătoare şi a cerut o mână de ajutor. Din păcate însă, a aflat că jocul nu se mai fabrică. Firma a făcut însă o excepţie pentru octogenarul disperat şi a recreat piesa special pentru el. În plus, octogenarul a primit cadou altă serie de puzzle-uri, ceva mai mici, cu „doar“ o mie de piese.

Barba şi mustaţa, interzise

Funcţionarii primăriei din micuţa localitate japoneză Isesaki trebuie să îşi ia adio de la barbă şi mustaţă, concetăţenii lor cerând imperios acest lucru. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, locuitorii din Isesaki s-au plâns de aspectul neglijent al funcţionarilor, mai ales după ce aceştia se întoceau la muncă după zilele libere, primite cu ocazia vreunei sărbători. Interdicţia este prima de acest tip din ţară. Reprezentanţii primăriei susţin însă că decizia a fost luată la cererea expresă a mai multor persoane, care au depus plângere.

Un buncăr pentru zile negre

Mulţi dintre noi văd viitorul în negru, mai ales dacă ne gândim la vulcani, cutremure şi calendarul Maya, care dă ca sigur faptul că sfârşitul lumii va veni în 2012. Tocmai din acest motiv, compania californiană Vivos oferă pesimiştilor posibilitatea de a închiria o încăpere într-un buncăr antiatomic pentru suma de 50.000 de euro. Buncărul, aflat în deşertul californian  Mojave, era la origine un centru de telecomunicaţii al guvernului federal, care era utilizat în caz de urgenţă nucleară. Acum, el va fi convertit într-o structură dotată cu sală de relaxare, sală de sport şi chiar şi o închisoare. Din cele 132 de locuri, firma Vivos a vândut deja jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS