21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMorţii plătesc surplusul de apă

Morţii plătesc surplusul de apă

La Asociaţia de proprietari nr. 2 Piaţa Gării din Craiova morţii plătesc surplusul de apă caldă şi rece. Inspectorii de la primărie au descoperit că din casierie au dispărut sute de mii de lei.

Locatarii de la Asociaţia de proprietari nr. 2 Piaţa Gării din Craiova acuză asociaţia că a făcut jaf în casierie. Lucru confirmat şi de controalele efectuate de reprezentanţii primăriei, care au descoperit că din conturile asociaţiei lipsesc sute de mii de lei.
„În urma unor sesizări venite din partea locatarilor, am efectuat mai multe controale. Iniţial, am avut o sesizare în luna august 2009. În urma neregulilor pe care le-am depistat atunci, am recomandat celor în drept, de la preşedinte până la casier, să facă ordine în acte şi în încasări, iar casiera a fost amendată. Începând cu 20.04.2010, am declanşat un nou control. A fost încheiat, s-a constatat că lipsesc fonduri din casieria asociaţiei de sute de mii de lei. Nu ne putem pronunţa până nu vom finaliza toată documentaţia, dar din recomandările făcute de inspectorii care s-au ocupat de acest caz trebuie să anunţăm organele de cercetare penală“, a spus Marian Giubelan, şeful Serviciului coordonare asociaţii de proprietari Craiova.
Locatarii se plâng că la asociaţia lor neregulile curg lanţ, iar conducerea refuză să le dea explicaţii.
„Eu am constatat că am pierderi la apă caldă şi apă rece la apartamentul soacrei mele, care este decedată. Consumul de apă se taxează pe persoană, şi nu pe suprafaţă. Lucrul acesta se întâmplă din 2007, fără acordul locatarilor. Am cerut procesul-verbal şi mi-au spus că nu îl au. Pe chitanţele pe care ni le eliberează când plătim este trecută data. Pe duplicatul rămas în casierie nu mai apare nici o dată. Care este explicaţia? Le completează ulterior cu alte date?“, susţine o locatară din blocul L 2.
Despre neregulile care au loc în Asociaţia nr. 2 Piaţa Gării atrage atenţia unul dintre membrii Comitetului, locatar tot în blocul L 2.
„La apartamentele 7, 9 şi 12 proprietarii sunt decedaţi. Au consumul zero, dar plătesc pierderile la apă caldă şi rece. Alt aspect, deşi suntem cu plata la zi, avem penalităţi, fiindcă este luna mai, dar noi abia plătim utilităţile pentru martie“, a spus Băcioiu, locatar în blocul L 2.
Preşedintele asociaţiei, Ştefan Dinu, crede că soluţia cea mai bună este efectuarea unei expertize contabile.
„Nu mă pot pronunţa eu, să vedem ce spune Serviciul de la primărie. Acolo trebuie să întrebaţi. Se pare că, la o primă numărătoare, nu ies nişte bani, dar să se facă o expertiză contabilă. Se grăbesc ei să înainteze cazul la poliţie… Vom vedea. După ce ne vor trimite concluziile, vom ţine o şedinţă de Comitet şi vom decide ce vom face“, a declarat Dinu. Acesta nu ştie doleanţele locatarilor, care vor să convoace Adunarea Generală şi să aleagă un nou preşedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII