11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGaraje private pe domeniul public

Garaje private pe domeniul public

Zeci de garaje au fost ridicate pe domeniul public fără autorizaţie, pe strada General Ion Cernătescu din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Primăria închide ochii, lăsându-i pe proprietari să se războiască pentru un loc de parcare.  

Strada General Ion Cernătescu din Craiova ar putea fi numită strada garajelor, după cum este înţesată de construcţii improvizate, unde locatarii din blocurile situate pe strada Păltiniş garează autoturismele în detrimentul celorlalţi vecini care nu mai găsesc un loc liber. Ameninţările venite din partea primăriei că vor fi demolate nu au nici un efect, iar construcţiile metalice acoperite cu tablă ondulată se înmulţesc, fără să aibă autorizaţie din partea autorităţilor locale. Sunt familii care au construit pe domeniul public copertine pentru ambele autoturisme pe care le deţin, iar vecinii „fără tupeu“ trebuie să-şi lase autoturismul în parcarea altor blocuri. „De la primărie ni se tot spune de patru ani că se va face o comisie care să inventarieze aceste copertine şi garaje, dar până în prezent nu s-a constituit această comisie. Copertinele şi garajele sunt la locul lor, iar cei care le-au făcut şi le închid chiar şi cu lanţuri râd de noi, că nu avem unde parca. Unii îşi aduc acasă şi maşina de la firmă. Care are mai mult tupeu are şi loc de parcare. Noi, ceilalţi, dacă nu avem relaţii…“, spune Marian Marin, locatar. Craioveanul s-a tot plâns la primărie şi de fiecare dată răspunsurile venite din partea administraţiei locale au fost cu „vom face…“.
Construcţiile sunt în aşa fel aşezate încât ocupă mai mult spaţiu decât autoturismul propriu-zis, iar pe locul unde „se lăfăie“ două maşini ar putea intra trei şi chiar patru.
„Sunt de mult timp aceste garaje. Este posibil ca pe unii dintre locatari să-i deranjeze, dar cei care le deţin susţin că au autorizaţii. Oricum, nu cade în sarcina celor de la asociaţie să se ocupe de organizarea domeniului public. Ciudat este că, în timp ce în alte cartiere se dărâmă, aici se construieşte în continuare“, este părerea Elenei Nemeşu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 29 Brazda lui Novac.

Serviciul de specialitate le-a pus gând rău

De ce tolerează Primăria Craiova existenţa acestor construcţii ilegale pe domeniul public de ani buni? Cine sunt persoanele care deţin aceste garaje? Orice deţinător de autoturism din Craiova plăteşte o taxă de parcare şi ar fi firesc să găsească şi un loc unde să staţioneze, atunci când se întoarce la domiciliu. Faptul că Primăria Craiova închide ochii la aceste nereguli, atâta timp cât în unele cartiere ale oraşului parcările sunt o problemă, a dus la învrăjbirea locatarilor. Cu siguranţă, războiul pe locurile de parcare din spatele blocurilor este la coada listei de priorităţi a administraţiei publice. „Garajele şi copertinele ridicate în zona respectivă nu au autorizaţie de construcţie. Sunt în atenţia Serviciului de specialitate în vederea demolării“, a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Dar la cât de „hotărât“ este „serviciul de specialitate“ (Serviciul Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova), cu certitudine peste un an improvizaţiile cu pricina vor fi tot acolo, dacă nu şi în număr mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII