14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtenţie la BOMBA din cutia de scrisori!

Atenţie la BOMBA din cutia de scrisori!

Promoţia Beck Internaţional poate ascunde surprize neplăcute pentru naivi. Craiovenii care primesc oferta în cutiile de scrisori trebuie să studieze atent condiţiile, pentru a nu cădea în capcana unor vânzători de electrocasnice scumpe.

Cum vacanţa se apropie cu paşi mari, în cutiile de scrisori ale craiovenilor şi-au făcut deja apariţia oferte turistice „bombă“. Unul dintre pliantele cu care sunt îmbiaţi oamenii aparţine Beck Internaţional SRL din Bucureşti, care oferă un pachet pe care trebuie să-l citim cu atenţie. „Numai la BECK excursie unică de o zi! Plimbare pe Transfăgărăşan şi apoi cu vaporaşul pe Lacul Vidraru“, este una dintre invitaţiile lansate de firmă. Beck propune o excursie de o zi în locaţia amintită, cu autocare de lux, vizionarea unui show publicitar despre noile produse şi pachete turistice ale firmei, precum şi o invitaţie la un prânz gratuit. Fiecare participant la excursie ar urma să primească un bon valoric de călătorie în valoare de 100 de euro, utilizabil imediat, în timpul prezentării. În plus, la fiecare prezentare se fac cadou cinci excursii în Turcia, pentru două persoane, într-un circuit de opt zile ce cuprinde staţiunile Antalya, Myra, Fethyie, Dalyan, Kusadasi, Ephesus, Pammukale şi Hyerapolis. Tot ce trebuie să faci este să decupezi talonul de pe fluturaş, să-l timbrezi şi să-l trimiţi la o căsuţă poştală din Bucureşti. Preţul excursiei de o zi la Vidraru este de 89 de lei, dar pentru tine se face o reducere şi vei plăti doar 9,9 lei. Incredibil! Cu doar 10 lei te plimbi pe Transfăgărăşan, pe Lacul Vidraru, mai primeşti şi un bon valoric de 100 de euro şi, în plus, eşti înscris automat la tragerea la sorţi pentru Turcia. Totul este să te grăbeşti, pentru că, aşa cum scrie pe un colţ al fluturaşului, „Dacă autocarul este plin, nu vă mai puteţi urca la bord“. Cum nu ar vrea să rateze chilipirul, mulţi muşcă momeala şi sună la numărul de telefon afişat pentru a afla mai multe detalii. Costul apelului: 0,5 euro/min fără TVA, apelabil din reţeaua Romtelecom. Şi acum vine întrebarea: de ce în toiul crizei apare o firmă care, în schimbul a numai 10 lei, îţi dă bonuri de 100 de euro, excursii gratuite şi sejururi în Turcia? „Probabil este o firmă nouă, care vrea să-şi facă reclamă cu aceste promoţii“, este primul gând. Reclamă a început să-şi facă, însă una negativă.

Oamenii influenţabili, clienţii Beck

Din datele disponibile aflăm că această firmă a fost înfiinţată în urmă cu un an şi are ca domeniu principal de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat“, iar sediul este expirat. Cei care se gândesc să apeleze la firma Beck trebuie să-şi pună următoarele întrebări: de ce firma nu are un telefon fix sau telefonie mobilă, ci doar apeluri suprataxabile? De ce nu-şi face reclamă obişnuită (ziare, TV), ci apelează doar la cutiuţele poştale şi în general ce are de câştigat o firmă dintr-o asemenea afacere? Cei interesaţi pot căuta referinţe despre această firmă pe internet. Vor fi surprinşi să afle că Beck Internaţional se ocupă, de fapt, cu vânzarea de produse electronice şi electrocasnice şi că excursia este un pretext să-şi agaţe viitorii clienţi. Referinţele pe internet abundă de relatări ale unor persoane convinse să achiziţioneze produse de mii de euro. Aşa-zisele bonuri valorice de câte 100 de euro pot fi folosite pentru achiziţionarea produselor vândute de firmă la preţuri exorbitante. Spre exemplu, cineva relatează că a devenit fericitul posesor al unui aspirator minune cu aburi care costa 6.000 de lei (peste 1.400 de euro), dar în urma reducerilor aplicate a reuşit să-l cumpere la numai 3.000 de lei. Altcineva a trebuit să achite 30% din valoarea unui astfel de produs scump pentru că l-a returnat. Tot pe forumuri, cineva semnalează că victimele firmei „de turism“ sunt în general persoanele vârstnice, neinformate: bătrânii sunt lăsaţi la sute de kilometri depărtare dacă nu cumpără măcar unul dintre produse. Asemenea cazuri au fost semnalate la Ploieşti, Brăila, Piteşti, Târgovişte şi în multe alte oraşe din ţară. Aşadar, cei care primesc în cutiile poştale pliante de la Beck Internaţional trebuie să fie foarte atenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII