11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlegeri în fieful lui Cârciumaru

Alegeri în fieful lui Cârciumaru

Viceprimarul din Târgu Jiu, Ioan Roman Bărbuţi, se pregăteşte să îşi adjudece astăzi un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD, fiind convins de edilul Florin Cârciumaru să nu renunţe la partid pentru a nu slăbi filiala prin retragerea sa.

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a reuşit să îl convingă pe Ioan Roman Bărbuţi să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Târgu Jiu. Reşedinţa Gorjului este considerată fieful PSD şi cheia câştigării alegerilor locale, generale sau prezidenţiale. Alegerile pentru desemnarea liderului pesediştilor din Târgu Jiu vor avea loc astăzi, de la ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din municipiu, unde sunt aşteptaţi peste 200 de delegaţi. Dacă preşedintele va fi ales de delegaţi, Consiliul de conducere al Organizaţiei municipale va alege secretarul PSD Târgu Jiu, trezorierul şi pe cei şapte vicepreşedinţi. De fapt, lista acestora este deja cunoscută, şapte fiind şi numărul celor care şi-au depus candidaturile pentru a deveni vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale. Este vorba de: Nicolae Mergea, Gheorghe Nichifor, Aurel Popescu, Adrian Tudor, Iulian Dascăl, Emilian Ciongaru şi Traian Pătrăşcoiu.

Candidează singur

Actualul candidat Ioan Roman Bărbuţi, liderul social-democraţilor din Târgu Jiu, va concura singur pentru postul la care se gândise să renunţe în urmă cu două săptămâni. Vasile Antonie, unul dintre cei care îşi anunţaseră candidatura pentru postul de preşedinte al PSD Târgu Jiu, s-a răzgândit brusc şi susţine că preferă postul de secretar. „Actualul preşedinte Roman Bărbuţi şi-a depus candidatura. Domnul Bărbuţi a fost indecis o perioadă şi eu am spus că voi candida atâta timp cât nu va candida actualul preşedinte. Eu nu voi mai candida pentru că s-a decis să meargă pentru un nou mandat. Eu am şi fost plecat o perioadă la Bucureşti şi între timp s-a hotărât. Noi vrem să câştigăm toate tipurile de alegeri la Târgu Jiu şi avem nevoie de oamenii cu cea mai mare experienţă“, a declarat Vasile Antonie. De menţionat că Ioan Roman Bărbuţi a vrut să renunţe şi la primărie, însă a fost convins tot de Florin Cârciumaru să obţină încă un mandat de viceprimar, semn că edilul nu i-a găsit încă un înlocuitor de încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII