20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFamilie rănită în accident, la Găneasa

Familie rănită în accident, la Găneasa

O familie din Mehedinţi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce maşina cu care se deplasau a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

Doi soţi şi copilul lor de numai nouă luni au ajuns de urgenţă la Spitalul din Slatina, după ce maşina cu care se deplasau, un autoturism marca Ford, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-o vale. Evenimentul rutier s-a petrecut vineri, 14 mai, în jurul orei 22.00, pe raza localităţii Găneasa, la intrarea în satul Dranovăţu. La locul incidentului au intervenit poliţiştii şi mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Olt. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că şoferul nu a adaptat viteza de deplasare. „În ziua de 14 mai, pe DN 64, în comuna Găneasa, Vasile Răchitan, de 28 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Radu.
Martorii spun că au auzit o bubuitură puternică, iar la scurt timp au găsit maşina răsturnată. „Eram în rulotă, când am auzit zgomot puternic. După aceea a dat direct în rulotă. A căzut televizorul, caloriferul, patul. M-a dărâmat! Am ieşit repede să văd ce se întâmplă. Maşina lor era peste rulota mea. Bărbatul ţipa că nu-şi putea desface centura. Am reuşit să i-o desfacem noi, am luat copilul şi i-am scos afară“, a povestit un localnic.
Membrii familiei Răchitan au fost preluaţi de paramedicii SMURD şi de echipajele de pe Ambulanţă, care le-au acordat primele îngrijiri, după care au fost transportaţi la spital.
Potrivit poliţiştilor, din accident a rezultat rănirea copilului de nouă luni, pasager în autoturism, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, precum şi a conducătorului auto şi a soţiei sale. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS