21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de a VIII-a au scăpat de evaluarea naţională

Elevii de a VIII-a au scăpat de evaluarea naţională

Evaluarea naţională la matematică s-a desfăşurat fără incidente pentru cei 6.506 elevi de clasa a VIII-a din judeţul Dolj. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), subiectele au avut un nivel mediu de complexitate, elevii fiind puşi în situaţia de a căuta soluţii la probleme gândite, în general, pe baza experienţelor de zi cu zi.
„De exemplu, la primul subiect, elevii au avut exerciţii de calcul foarte simple, intersecţia unor mulţimi sau aria triunghiului echilateral. Subiectul al doilea-aplicaţii practice: să deseneze pe foaia de examen o piramidă triunghiulară regulată de vârf S şi bază ABC. Alt exemplu de subiect pe care elevii l-au avut de rezolvat este următorul: «Un elev cumpără zece cărţi de literatură şi de matematică. El plăteşte nouă lei pentru o carte de literatură şi şapte lei pentru o carte de matematică, cheltuind astfel 76 de lei. Câte cărţi de matematică a cumpărat elevul?». Subiectul numărul trei a fost de geometrie, pornind de la schiţa unui patinoar format dintr-un dreptunghi“, a spus Tatiana Cristea, inspector de specialitate la ISJ Dolj.
La fel ca la testarea de la limba şi literatura română, punctajul maxim acordat pentru soluţiile corecte şi complete este de 90 de puncte, zece puncte fiind din oficiu. Notele obţinute la cele două testări vor avea o pondere de 25% în calcularea mediei de admitere la liceu. Media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are, de asemenea, o pondere de 25%, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII va conta în proporţie de 50%.
Elevii nu au motive mari de îngrijorare, deoarece numărul locurilor disponibile la grupurile şcolare, liceele sau colegiile doljene pentru anul şcolar 2010-2011 este egal cu numărul elevilor de clasa a VIII-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS